Συλλαλητήρια και κωλοτούμπες

Το χτεσινό μαζικό (μικρότερο πάντως του 1992) συλλαλητήριο που έγινε στην Θεσσαλονίκη θέτει επί τάπητος την σχέση του βασικού εκφραστή της δεξιάς στην Ελλάδα της Νέας Δημοκρατίας με τις εθνικιστικές απόψεις που με αφορμή το ζήτημα της ονοματολογίας της ΠΓΔΜ διατυπώνονται εδώ και κάποια χρόνια.

Το κύριο ζήτημα για το οποίο πρέπει να τοποθετηθεί η Νέα Δημοκρατία

δεν είναι αν το όνομα που διαπραγματεύεται η κυβέρνηση, μάλλον ο ΣΥΡΙΖΑ γιατί οι ΑΝΕΛ «διαφωνούν», θα περιέχει τον όρο Μακεδονία.

Το βασικό αίτημα του χτεσινού συλλαλητηρίου δεν μπορεί να είναι αυτό που θα καθορίζει την θέση της Νέας Δημοκρατίας ενός κόμματος εξουσίας που πιθανά αύριο θα κληθεί να κυβερνήσει την χώρα. Ούτε μπορεί να σύρεται πίσω από τους εθνικιστικούς κύκλους και τα ακροδεξιά και ναζιστικά μορφώματα με τις όποιες επιδιώξεις τους. Είναι άλλο πράγμα ο πατριωτισμός και εντελώς άλλο οι εθνικιστικές κορώνες και ο σκοταδισμός.

Σίγουρα δεν βοηθάει προς αυτήν την κατεύθυνση η επαμφοτερίζουσα στάση που υιοθετεί η σημερινή ηγεσία του κόμματος. Δεν μπορείς την μια μέρα να λες ότι τα εθνικά θέματα δεν λύνονται με συλλαλητήρια και να αποτρέπεις τους βουλευτές και τις οργανωμένες σου δυνάμεις να συμμετέχουν και την άλλη μέρα να «αφήνεις» ελεύθερους τους βουλευτές και δημάρχους σου να αποφασίσουν και μετά την σεμνή τελετή να κάνεις δηλώσεις ότι «σέβεσαι την ευαισθησία του κόσμου και συμμερίζεσαι τις ανησυχίες του».

Ο φόβος της απώλειας ψήφων προς σχήματα που υπάρχουν στα δεξιά σου ή μπορούν να δημιουργηθούν δεν μπορεί να σε οδηγεί να σέρνεσαι πίσω από τον «κόσμο» που με θολά κίνητρα κινητοποιείται για το ένα ή το άλλο θέμα. Ταυτόχρονα από την στιγμή που υποστηρίζεις την συμμετοχή της χώρας στο ΝΑΤΟ και στην ΕΕ δεν μπορείς να παραβλέπεις το γεγονός ότι η αναθέρμανση των διαπραγματεύσεων γίνεται με την προτροπή τους και υπό την αιγίδα τους. Εάν επιθυμείς να γίνεις η αυριανή κυβέρνηση και κυρίως να παραμείνεις πρέπει να έχεις ξεκάθαρες θέσεις με σύνεση και ρεαλισμό και να αποφεύγεις τους λεονταρισμούς που αναπόφευκτα θα σε οδηγήσουν στις πολιτικές κωλοτούμπες.

Μέντωρ

Διαβάστε περισσότερα

Keywords
Τυχαία Θέματα
Συλλαλητήρια,syllalitiria