Στην Αθήνα ο Τούρκος πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν

12:11 7/12/2017 - Πηγή: Aixmi

Την Αθήνα επισκέπτεται ο Ταγίπ Ερντογάν κι έγινε η πρώτη φορά στα 65 χρόνια που Τούρκος πρόεδρος φθάνει στην πρωτεύουσα.

Στην πρώτη υποδοχή στο αεροδρόμιο παρών ήταν ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς.

Το αεροσκάφος που μετέφερε τον Τούρκο πρόεδρο έφθασε στο «Ελευθέριος Βενιζέλος» με ένα τέταρτο καθυστέρηση. Αμέσως μετά ο Ταγίπ Ερντογάν έφθασε στο Σύνταγμα

όπου τον υποδέχθηκε ο πρωθυπουργός Ακέξης Τσίπρας. Ο κ. Ερντογάν κατέθεσε στεφάνι στο Μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη ενώ στη συνέχεια στο Προεδρικό Μέγαρο τον υποδέχτηκε με κάθε επισημότητα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος.

Στα highlights είναι ότι ο Ερντογάν κατέθεσε ένα στεφάνι με κόκκινες κορδέλες στα χρώματα της τουρκικής σημαίας ενώ είχε ζητήσει να υπάρχει φορητή κάμερα ώστε να απαθανατιστεί κάθε καρέ από τη στιγμή, που τη θεωρούσε πολύ σημαντική.

Επίσης, κατά την υποδοχή Ερντογάν στο Προεδρικό Μέγαρο σχολιάστηκε ότι η πρώτη επαφή δεν ήταν σε τόσο θερμό κλίμα, ως απόρροια των χθεσινώ νδηλώσεων του Ταγίπ Ερντογάν για Αναθεώρηση της Συνθήκης της Λωζάνης κάτι που ο ίδιος ο Πρόκοπης Παυλόπουλος έχει στηλιτεύσει πολλάκις.

The post Στην Αθήνα ο Τούρκος πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν appeared first on Aixmi.gr - Ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο - Έκτακτη επικαιρότητα.

Keywords
Τυχαία Θέματα