Στην Αθήνα ο Ερντογάν – Kατέθεσε στεφάνι

10:59 7/12/2017 - Πηγή: Aixmi

Στην Αθήνα προσγειώθηκε ο Ταγίπ Ερντογάν κι αυτή έγινε η πρώτη φορά στα 65 χρόνια που Τούρκος πρόεδρος επισκέπτεται την Αθήνα.

Στην πρώτη υποδοχή παρών ήταν ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς.

Το αεροσκάφος που μετέφερε τον Τούρκο πρόεδρο έφθασε στο «Ελευθέριος Βενιζέλος» με ένα τέταρτο καθυστέρηση. Αμέσως μετά ο Ταγίπ Ερντογάν έφθασε στο Σύνταγμα

όπου τον υποδέχθηκε ο πρωθυπουργός Ακέξης Τσίπρας. Ο κ. Ερντογάν κατέθεσε στεφάνι στο Μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη ενώ στη συνέχεια στο Προεδρικό Μέγαρο τον υποδέχτηκε με κάθε επισημότητα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος.

Στα highlights είναι ότι ο Ερντογάν κατέθεσε ένα στεφάνι με κόκκινες κορδέλες στα χρώματα της τουρκικής σημαίας ενώ είχε ζητήσει να υπάρχει φορητή κάμερα ώστε να απαθανατιστεί κάθε καρέ από τη στιγμή, που τη θεωρούσε πολύ σημαντική.

Επίσης, κατά την υποδοχή Ερντογάν στο Προεδρικό Μέγαρο σχολιάστηκε ότι η πρώτη επαφή ήταν σε τόσο θερμό κλίμα, ως απόρροια των χθεσινώ νδηλώσεων του Ταγίπ Ερντογάν για Αναθεώρηση της Συνθήκης της Λωζάνης κάτι που ο ίδιος ο Πρόκοπης Παυλόπουλος έχει στηλιτεύσει πολλάκις.

«Καλωσήρθατε κύριε πρόεδρε. Είναι ιστορική στιγμή η κατάθεση στεφάνου στο μνημείο του Ανώστου Στρατιώτη έπειτα από 65 χρόνια. Έχουμε πολλά να συζητήσουμε» φέρεται να είπε ο κ. Παυλόπουλος υποδεχόμενος τον κ. Ερντογάν

The post Στην Αθήνα ο Ερντογάν – Kατέθεσε στεφάνι appeared first on Aixmi.gr - Ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο - Έκτακτη επικαιρότητα.

Keywords
Τυχαία Θέματα