Στη Βραζιλία το γενετικό υλικό της μητέρας του Αμοιρίδη

13:09 4/1/2017 - Πηγή: Aixmi

Στις Αρχές της Βραζιλίας αποστέλλει γενετικό υλικό της μητέρας του Έλληνα πρέσβη Κυριάκου Αμοιρίδη, που δολοφονήθηκε στη Βραζιλία από τη σύζυγό του και τον εραστή της, η ΕΛΑΣ προκειμένου να γίνει ταυτοποίηση του θύματος.

Πρόκειται για μία τυπική διαδικασία ώστε να εξαντληθεί και η τελευταία πιθανότητα λάθους στην ταυτοποίηση του πτώματος. Η μητέρα του Κυριάκου Αμοιρίδη ζει στη Βέροια και αναμένεται

να κληθεί να δώσει γενετικό υλικό.

Με τις βραζιλιάνικες Αρχές συνεργάζεται και το κλιμάκιο της Ελληνικής Αστυνομίας που έφθασε στη λατινοαμερικανική χώρα ώστε να ερευνήσουν ακριβώς τις συνθήκες της δολοφονίας του Έλληνα πρέσβη.

Οι δύο αξιωματικοί του Τμήματος Δίωξης Εγκλημάτων κατά Ζωής της Ασφάλειας Αττικής και ο αξιωματικός της Διεύθυνσης Αστυνομικής Συνεργασίας συνοδεύονταν από Βραζιλιάνους αστυνομικούς που τους διαβίβασαν τα στοιχεία που συγκέντρωσαν για τη διαλεύκανση του εγκλήματος.

Αυτό που αναζητείται είναι το κατά πόσον μπορεί στη δολοφονία του πρέσβη να διαδραμάτισε ρόλο το «οικονομικό κίνητρο». Στο πλαίσιο αυτό εξετάζουν το σενάριο ο Κυριάκος Αμοιρίδης αν είχε ασφάλεια ζωής ή διαθήκη.

«Ερευνούμε τι θα κέρδιζε η σύζυγος του πρέσβη από τη δολοφονία του», αναφέρουν υψηλόβαθμοι αξιωματικοί της Ελληνικής Αστυνομίας. Παράλληλα, αναζητούν στοιχεία για την ταυτοποίηση περισσότερων συνεργών, καθώς υπάρχουν κάποιες ενδείξεις προς αυτήν την κατεύθυνση.

Keywords
Τυχαία Θέματα