Απέρριψαν τον Ρόμπιν Ουίλιαμς για ρόλο στον «Χάρι Πότερ»

12:08 4/1/2017 - Πηγή: Aixmi

Η υπηκοότητά του τού στοίχισε τον πολυπόθητο ρόλο του ημιγίγαντα Χάγκριντ στν Χάρι Πότερ. Όπως αποκαλύπτεται ο αείμνηστος Ρόμπιν Ουίλιαμς έπεσε θύμα του κανόνα «μόνο Βρετανοί» από τους παραγωγούς κι έτσι η υπεύθυνη του καστ των ταινιών Χάρι Πότερ τον απέρριψε αν και ο ίδιος είχε εκφράσει την επιθυμία του να υποδυθεί τον Χάγκριντ.

Ο Ρούμπεους Χάγκριντ είναι φανταστικός χαρακτήρας της σειράς βιβλίων Χάρι Πότερ της Τζ. Κ. Ρόουλινγκ, στην οποία βασίστηκε η κινηματογραφική σειρά. Ο ημιγίγαντας Χάγκριντ

είναι σχεδόν δυο φορές πιο ψηλός από έναν κανονικό άνθρωπο και πέντε φορές πιο φαρδύς. Είναι ο δασοφύλακας και κλειδοκράτορας στην σχολή Χόγκουαρτς. Από τον τρίτο χρόνο της φοίτησης τού Χάρι Πότερ στο Χόγκουαρτς είναι και καθηγητής της Φροντίδας Μαγικών Πλασμάτων.

Η υπεύθυνη διανομής ρόλων Τζάνετ Χάισερσον επιβεβαίωσε την είδηση: «Ο Ρόμπιν είχε καλέσει επειδή πραγματικά ήθελε να είναι στην ταινία. Όμως υπήρχε το διάταγμα μόνον Βρετανός».

Τελικά τον ρόλο πήρε ο Ρόμπιν Κόλτρεϊν που φέρεται να ήταν και η πρώτη επιλογή της Τζ. Κ. Ρόουλινγκ για τον Χάγκριντ.

Ο ίδιος ο Ρόμπιν Ουίλιαμς είχε πει στη «New York Post» το 2001: «Υπήρξαν δύο ρόλοι που θα ήθελα να υποδυθώ, αλλά υπήρχε απαγορευτικό για Αμερικανούς ηθοποιούς».

Keywords
Τυχαία Θέματα