Στη Βουλή το ν/σ για τα προαπαιτούμενα

14:01 26/9/2016 - Πηγή: Aixmi

Στις αρμόδιες επιτροπές της Βουλής συζητείται από σήμερα το πολυνομοσχέδιο για τα προαπαιτούμενα προκειμένου να καταβληθεί η υποδόση των 2,8 δισ. ευρώ.

Ο υπουργός Οικονομικών από το βήμα της Βουλής τόνισε πως «τα όρια είναι πάρα πολύ ασφυκτικά για τους στόχους που έχουμε βάλει για να ολοκληρωθεί η διαδικασία για την εκταμίευση της δόσης μέχρι το Eurogroup», ενώ τα κόμματα της αντιπολίτευσης εξέφρασαν τη διαφωνία τους με τη διαδικασία.

Επιπλέον,

ζητήθηκε από τον υπουργό να διασαφηνίσει αν στο συγκεκριμένο νομοσχέδιο θα κατατεθούν επιπλέον τροπολογίες που αφορούν σε ενέργεια και περιφερειακά αεροδρόμια.

Στο νομοσχέδιο περιλαμβάνεται η μεταφορά 6 ΔΕΚΟ στο νέο υπερταμείο αποκρατικοποιήσεων που θα συζητηθεί στην Ολομέλεια αύριο και θα τεθεί προς ψήφιση, αλλά και σειρά ρυθμίσεων για τη μετάβαση στη νέα αγορά ηλεκτρικής ενέργειας, καθώς στο νέο υπερταμείο περνούν οι εταιρείες ΕΥΔΑΠ, ΕΥΑΘ, Κτιριακές Υποδομές, ΕΛΒΟ, Αττικό Μετρό και ΔΕΗ.

Επιπλέον, στο νομοσχέδιο περιλαμβάνονται και ασφαλιστικές διατάξεις μεταξύ των οποίων η αύξηση της εισφοράς υγείας για όλους τους αγρότες και τους νέους επιστήμονες καθώς επίσης και ρύθμιση για την ΤΡΑΙΝΟΣΕ, η οποία συνάπτει σύμβαση διάρκειας έως 10 ετών για την εκμίσθωση τροχαίου υλικού με τη ΓΑΙΟΣΕ.

Ως ξεχωριστό νομοσχέδιο, όπως είπε ο κ. Τσακαλώτος, θα κατατεθούν το βράδυ ή αύριο ρυθμίσεις για την ΥΠΑ, ενώ δεν εξευρέθη λύση ούτε στο ζήτημα του ΕΤΜΕΑΡ (Ειδικό Τέλος Μείωσης Εκπομπών Αερίων Ρύπων).

Ο εισηγητής της ΝΔ Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης έκανε λόγο για «ανοργανωσιά της κυβέρνησης», ο Γιάννης Μανιάτης από τη Δημοκρατική Συμπαράταξη για ιλαροτραγωδία ενώ ο Νίκος Καραθανασόπουλος από το ΚΚΕ προέβλεψε «αρμαγεδδώνα» μέτρων. Επίσης ο Σπύρος Δανέλλης από το Ποτάμι μίλησε για απραξία της κυβέρνησης και η Θεοδώρα Μεγαλοοικονόμου από την Ενωση Κεντρώων εξέφρασε τη διαφωνία της με τη διαδικασία.

Keywords
Τυχαία Θέματα