Στη Βουλή ο εξωδικαστικός μηχανισμός εντός του Μαρτίου

13:39 1/3/2017 - Πηγή: Aixmi

Εγκαινιάζοντας τη λειτουργία του πρώτου Γραφείου Ενημέρωσης και Υποστήριξης Δανειοληπτών, ο υπουργός Οικονομίας Δημήτρης Παπαδημητρίου ανακοίνωσε πως έως το τέλος του μήνα αναμένεται να έρθει στη Βουλή για ψήφιση το σχέδιο νόμου για τον εξωδικαστικό μηχανισμό ρύθμισης οφειλών επιχειρήσεων.

Ο υπουργός Οικονομίας σημείωσε ότι με τη λειτουργία των συνολικά 120 Γραφείων Ενημέρωσης και Υποστήριξης Δανειοληπτών, μέχρι το τέλος του χρόνου, υλοποιείται η απόφαση της κυβέρνησης να προσφέρει τη μεγαλύτερη

βοήθεια για την εξυπηρέτηση των δανειοληπτών σε συνδυασμό και με το σχέδιο νόμου για τον εξωδικαστικό μηχανισμό που βρίσκεται σε διαδικασία διαβούλευσης.

Ο ίδιος σημείωσε ότι «δεν έχουν τη δυνατότητα τα στελέχη να κάνουν γενναίες ρυθμίσεις αλλά μπορούν να προσφέρουν πληρέστερες πληροφορίες για ρυθμίσεις που προβλέπει η νομοθεσία ή για την ένταξή τους στον εξωδικαστικό μηχανισμό για δάνεια και υποχρεώσεις σε ασφαλιστικά ταμεία και δημόσιο«.

Σχετικά με την πορεία της διαπραγμάτευσης ο υπουργός σημείωσε ότι μόλις άρχισε ενώ για το εάν το κείμενο του νομοσχεδίου για τον εξωδικαστικό συμβιβασμό έχει την έγκριση των θεσμών, ο κ. Παπαδημητρίου είπε ότι δεν υπάρχει κάποια διαφωνία, ωστόσο σε διευκρινιστική ερώτηση για το εάν υπάρχει συμφωνία σχετικά με το κούρεμα ή όχι ΦΠΑ και ΦΜΥ σημείωσε ότι «η διαπραγμάτευση γίνεται πίσω από κλειστές πόρτες«.

Keywords
Τυχαία Θέματα