Στη Λευκωσία ο Μπόρις Τζόνσον

12:40 30/11/2016 - Πηγή: Aixmi

Επίσκεψη στη Λευκωσία πραγματοποιεί ο Βρετανός ΥΠΕΞ Μπόρις Τζόνσον με στόχο την επανέναρξη των συνομιλιών για το Κυπριακό, μετά το ναυάγιο του Μοντ Πελεράν.

Ο Βρετανός υπουργός έφθασε στην Κύπρο χθες βράδυ, ενώ συναντήθηκε νωρίς το πρωί σε πρόγευμα εργασίας με τον απεσταλμένο του γγ του ΟΗΕ Εσπεν Μπαρθ Έιντε στην οικία του Βρετανού ύπατου Αρμοστή, με τον οποίο αντάλλαξε απόψεις για τη δυνατότητα επανέναρξης των συνομιλιών.

Στη

συνέχεια, ο Μπόρις Τζόνσον συναντήθηκε με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Νίκο Αναστασιάδη, ενώ αργότερα δήλωσε πως το ζήτημα της επανέναρξης των συνομιλιών αφορά στον λαό της Κύπρου.

Ωστόσο, δήλωσε ότι είναι εντυπωσιασμένος από την πρόοδο που έχει επιτευχθεί στις διαπραγματεύσεις. Όπως σημείωσε, η αφοσίωση της Βρετανίας προς την Κύπρο παραμένει ισχυρή και τώρα και στο μέλλον. «Μπορεί να εγκαταλείπουμε τις συνθήκες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ωστόσο σε καμιά περίπτωση δεν εγκαταλείπουμε την Ευρώπη και η αφοσίωσή μας στην Κύπρο παραμένει πολύ ισχυρή. Είμαστε εδώ για την Κύπρο και τώρα και στο μέλλον» σημείωσε εξερχόμενος του Προεδρικού Μεγάρου.

Keywords
Τυχαία Θέματα