Στη Γερμανία ο Μπάρακ Ομπάμα – Γιατί δεν τον ακολούθησε η Μισέλ (ΕΙΚΟΝΕΣ)

17:27 24/4/2016 - Πηγή: Aixmi

Με στρατιωτικές τιμές έγινε δεκτός την Κυριακή το μεσημέρι στο Ανόβερο ο Αμερικανός Πρόεδρος Μπάρακ Ομπάμα. Θα παραμείνει δύο ημέρες και θα εγκαινιάσει μαζί με τη γερμανίδα καγκελάριο την μεγάλη βιομηχανική έκθεση του Ανοβέρου.

Στις 2 ώρα Ελλάδας έγινε δεκτός από την κ.Μέρκελ για την οποία μόλις το Σάββατο δήλωσε ότι τη θεωρεί ως έναν από τους πιο στενούς του συνεργάτες και επίσης ως φίλη.

Οι σχέσεις των δύο

ηγετών είχαν διαταραχθεί όταν αποκαλύφθηκε η υπόθεση κατασκοπίας και τηλεφωνικών υποκλοπών συνομιλιών της Γερμανίδας Καγκελαρίου. Εν τω μεταξύ όμως έχουν εξομαλυνθεί και πάλι.

Στην ατζέντα των συνομιλιών αναμένεται να βρεθούν οι εκτός από τις διμερείς σχέσεις, οι κισεις σε Συρία και Λιβύη, το προσφυγικό, η τρομοκρατία, ο διένεξη στην Ουκρανία και οι κίνδυνοι ενός brexit για την Ευρώπη και την παγκόσμια οικονομία.

Πάντως αίσθηση έχει προκαλέσει στη Γερμανία ότι ο Αμερικανός Πρόεδρος δεν έχει στο πλευρό του τη Μισέλ, η οποία μέχρι το Λονδίνο ακολούθησε το σύζυγό της. Ο λόγος που την ανάγκασε να πάρει το αεροπλάνο της επιστροφής: Είχε προγραμματισμένη ομιλία σε Πανεπιστήμιο στο Μισισσιπί. Θέλει να πείσει τους φοιτητές να πάνε να ψηφίσουν αλλά και να συμμετάσχουν ενεργά στον αγώνα για τα ανρθώπινα δικαιώματα.

Keywords
Τυχαία Θέματα