Στη δίνη της κακοκαιρίας η Σύμη: Δέκα ΙΧ επεσαν στο λιμάνι

20:52 13/11/2017 - Πηγή: Aixmi

Πανικός στη Σύμη όπου ορμητικός χείμμαρος παρέσυρε τουλάχιστον δέκα αυτοκίνητα με αποτέλεσμα να καταλήξουν στη θάλασσα, ενώ άλλα 30 ΙΧ αυτοκίνητα λόγω των ορμητικών νερών έχουν παρασυρθεί σε διαφορετικά σημεία του νησιού.

Νωρίτερα, το επιβατηγό οχηματαγωγό πλοίο blue star paros, δεν μπόρεσε να προσεγγίσει στο λιμάνι της Σύμης λόγω των κακών καιρικών συνθηκών που επικρατούν στη θαλάσσια περιοχή. Το πλοίο συνέχισε το δρομολόγιό του για

το λιμάνι της Ρόδου.

Για τη Σύμη αναχωρεί εκτάκτως κι ο υφυπουργός Ναυτιλίας, Νεκτάριος Σαντορινιός, προκειμένου να συντονίσει τις επιχειρήσεις αποκατάστασης των ζημιών που προκάλεσαν τα έκτακτα καιρικά φαινόμενα.

Ο κ.Σαντορινιός ανέφερε ότι το μεγαλύτερο πρόβλημα που υπάρχει αυτή στη στιγμή είναι στο γιαλό, όπου υπάρχει μεγάλη συγκέντρωση νερών και λάσπης, ενώ αναφορικά με τα τρία ΙΧ που έχουν παρασυρθεί από τα ορμητικά νερά και έχουν πέσει στο λιμάνι, πρόσθεσε ότι με πλωτό του λιμενικού μεταφέρονται από την Κάλυμνο βατραχάνθρωποι του λιμενικού σώματος προκειμένου να ερευνήσουν αν υπάρχει μέσα σε αυτά κάποιο εγκλωβισμένο άτομο.

Δήλωσε, επίσης, ότι μηχανήματα του στρατού από τη Ρόδο αναμένεται να μεταφερθούν αύριο με το πλοίο της γραμμής στη Σύμη προκειμένου να συνδράμουν στα έργα αποκατάστασης, μετά τις μεγάλες ζημιές που προκάλεσαν τα έντονα καιρικά φαινόμενα στο νησί.

The post Στη δίνη της κακοκαιρίας η Σύμη: Δέκα ΙΧ επεσαν στο λιμάνι appeared first on Aixmi.gr - Ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο - Έκτακτη επικαιρότητα.

Keywords
Τυχαία Θέματα