Στη δημοσιότητα τα πρακτικά των συμβουλίων αρχηγών της ΠΓΔΜ για τη Συμφωνία των Πρεσπών

11:31 2/10/2018 - Πηγή: Aixmi

Τα πρακτικά των δύο συμβουλίων αρχηγών της ΠΓΔΜ υπό τον πρόεδρο της χώρας Γκιόργκι Ιβάνοφ, με ορίζοντα τη συμφωνία των Πρεσπών, τα οποία πραγματοποιήθηκαν στις 27 Ιανουαρίου και στις 19 Μαΐου στα Σκόπια, δημοσιοποιεί η εφημερίδα «Καθημερινή».

Από τα πρακτικά των δύο συμβουλίων αρχηγών της ΠΓΔΜ

υπό τον Πρόεδρο της χώρας Γκιόργκι Ιβάνοφ, με ορίζοντα τη συμφωνία των Πρεσπών, τα οποία πραγματοποιήθηκαν στις 27 Ιανουαρίου και στις 19 Μαΐου στα Σκόπια, προκύπτουν η αντίληψη της ηγεσίας της ΠΓΔΜ για την πορεία της διαπραγμάτευσης, τα σημεία σύγκλισης και απόκλισης από την Αθήνα, όπως και οι εκτιμήσεις της σκοπιανής πολιτικής ηγεσίας για τις προσεγγίσεις του Πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, τη στάση του Πάνου Καμμένου καθώς και της ΝΔ. Επιπλέον, αναδεικνύονται οι εσωτερικές διαβουλεύσεις στην ΠΓΔΜ για το δημοψήφισμα στη γειτονική χώρα που πραγματοποιήθηκε στις 30 Σεπτεμβρίου.

Από την ανάγνωση των πρακτικών προκύπτει ότι πολλά στοιχεία της τελικής συμφωνίας των Πρεσπών ήταν ήδη συμφωνημένα, με εξαίρεση το όνομα και ότι τον Ιανουάριο η ΠΓΔΜ δεν συζητούσε συνταγματική αναθεώρηση, ενώ και το εύρος χρήσης (έναντι όλων) ήταν συζητήσιμο. Και τα δύο έχουν παραχωρηθεί τον Μάιο, παραμονή της ολοκλήρωσης των διαπραγματεύσεων. Η Ελλάδα, ήδη από τον πρώτο γύρο είχε συμφωνήσει στην παραχώρηση της ταυτότητας, με τη γλώσσα να ακολουθεί λίγο αργότερα.

Πηγή: Καθημερινή

The post Στη δημοσιότητα τα πρακτικά των συμβουλίων αρχηγών της ΠΓΔΜ για τη Συμφωνία των Πρεσπών appeared first on Aixmi.gr - Ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο - Έκτακτη επικαιρότητα.

Keywords
Τυχαία Θέματα