Στενός συνεργάτης Μητσοτάκη: Ήθελε να λέει στον λαό την αλήθεια

09:15 29/5/2017 - Πηγή: Aixmi

Ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης ήθελε να πει στον λαό την αλήθεια, ένιωθε υποχρεωμένος να πει την αλήθεια στον λαό, επισήμανε συγκινημένος για τον πρώην πρωθυπουργό, που απεβίωσε τα ξημερώματα της Δευτέρας, ο επί χρόνια στενός συνεργάτης του Γιάννης Πευκιανάκης, μιλώντας στον ΣΚΑΪ. «Είχε την ευτυχία να δει τους Έλληνες να λένε ότι δεν θα φτάναμε σε αυτή την κατάσταση αν είχαμε ακούσει τον Μητσοτάκη και τον αφήναμε να κυβερνήσει ακόμα τέσσερα χρόνια» πρόσθεσε.

Ο κ. Πευκιανάκης στάθηκε στους σημαντικούς σταθμούς στην πολιτική και προσωπική

πορεία του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη, όπως τη δολοφονία του γαμπρού του Παύλου Μπακογιάννη αλλά και τον θάνατο της γυναίκας του Μαρίκας Μητσοτάκη. «Πικράθηκε με το χαμό της γυναίκας του δεν μπορείτε να πιστέψετε τι αγάπη και τι στοργή της είχε…» τόνισε.

Για τη δολοφονία του γαμπρού του είπε: «Η πιο δραματική του στιγμή ήταν η δολοφονία του Παύλου Μπακογιάννη. Εκείνη την ημέρα έζησα έναν Μητσοτάκη που ήταν ένα λιοντάρι που το είχαν πληγώσει. Η ομιλία του στην Βουλή έδειξε ότι ήταν ο ηγέτης που έβαζε πάνω από όλα τη χώρα».

Ο κ. Πευκιανάκης υπογράμμισε ότι ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης πάντοτε επιθυμούσε τις μεταρρυθμίσεις και δεν υποσχόταν λαγούς με πετραχήλια, κάτι που έπραξε ως πρόεδρος της ΝΔ και ως πρωθυπουργός. «Από το ‘δις εις θάνατον’ μέχρι χθες ήταν χρήσιμος για τη χώρα» ανέφερε χαρακτηριστικά, ενθυμούμενος ότι στην κατοχή φυλακίστηκε και καταδικάστηκε δύο φορές σε θάνατο από τους Γερμανούς για την αντιστασιακή του δράση ως ηγετικό στέλεχος της Εθνικής Οργάνωσης Κρήτης.

Keywords
Τυχαία Θέματα