Εκτός Βρετανίας δημιουργήθηκε η βόμβα του Μάντσεστερ – Ίδια με του Μπατακλάν

08:53 29/5/2017 - Πηγή: Aixmi

Εκτός Βρετανίας δημιουργήθηκε η βόμβα του Σαλμάν Αμπέντι που σκόρπισε τον θάνατο στο Μάντσεστερ Αρένα την προηγούμενη Δευτέρ. Μάλιστα, τα υλικά από τα οποία κατασκευάστηκε είναι πολύ εύκολο να βρεθούν ακόμη και στο λιανικό εμπόριο.

Όπως αναφέρουν αρμόδιοι, τα υλικά και η συνδεσμολογία της προσομοιάζει στις βόμβες που χρησιμοποιήθηκαν στο Μπατακλάν τον Νοέμβριο του 2015.

Στην έρευνά του οι βρετανικές Αρχές θα εξετάσουν και το κενό ασφαλείας καθώς είχαν λάβει προειδοποιήσεις για τη δράση του

Αμπέντι αλλά δεν τον παρακολούθησαν και είχαν το αποτέλεσμα αυτό.

Στο μεταξύ, το Σάββατο, συνελήφθησαν δύο νεαροί, φίλοι του Αμπέντι, ένας φοιτητής – χημικός μηχανικός και ο αδερφός του ύποπτοι για την επίθεση στο Μάντσεστερ.

Οι Μοχάμεντ και Γιαχία Ουερφάλι είναι γεννημένοι στη Μεγάλη Βρετανία αλλά με καταγωγή από την Λιβύη, όπου το Ισλαμικό Κράτος έχει μεταφέρει τις επιχειρήσεις του μετά την υποχώρηση από Συρία και Ιράκ.

Αυτό έχει ενεργοποιήσει και τις γερμανικές Αρχές καθώς ο ΑΜπέντι επιστρέφοντας από Λιβύη έφθασε πρώτα σε γερμανικό έδαφος και συγκεκριμένα στο Ντίσελντορφ και Φρανκφούρτη.

Σύμφωνα με την Telegraph ο μικρότερος αδελφός του μακελάρη του Μάντσεστερ, ο οποίος έχει ήδη συλληφθεί στην Τρίπολη της Λιβύης, σχεδίαζε βομβιστική επίθεση εναντίον του Γερμανού επιτετραμμένου στη Λιβύη Μάρτιν Κόλμπερ, αρχές του χρόνου.

Keywords
Τυχαία Θέματα