Στέιτ Ντιπάρτμεντ: Προκλητική η συμφωνία Τουρκίας- Λιβύης

21:28 3/12/2019 - Πηγή: Aixmi

«Η ανακοίνωση της υπογραφής μνημονίου οριοθέτησης θαλάσσιων δικαιοδοσιών μεταξύ Τουρκίας και κυβέρνησης εθνικής ενότητας στη Λιβύη έχει προκαλέσει εντάσεις στην περιοχή, δεν βοηθά και είναι προκλητική».

Τη δήλωση αυτή έκανε ο εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, σχολιάζοντας τη συμφωνία Ταγίπ Ερντογάν και Φαγέζ αλ Σαράζ στην Κωνσταντινούπολη την περασμένη Τετάρτη.

Ολόκληρη η δήλωσή του: 

«Ενώ οι Ηνωμένες Πολιτείες γενικά δεν λαμβάνουν θέση σχετικά με τις θαλάσσιες συνοριακές διαφορές άλλων κρατών, καλούμε όλα τα μέρη να αποφύγουν κάθε ενέργεια που κινδυνεύει να αυξήσει τις εντάσεις στην Ανατολική Μεσόγειο σε αυτή την ευαίσθητη στιγμή. Αυτές οι εξελίξεις υπογραμμίζουν τον κίνδυνο για τη σύγκρουση στη Λιβύη να υιοθετεί ευρύτερες περιφερειακές διαστάσεις και την επείγουσα ανάγκη όλων των ενδιαφερόμενων μερών να εργαστούν προς μια λύση κατόπιν διαπραγματεύσεων. Η ανακοίνωση της υπογραφής μνημονίου οριοθέτησης μεταξύ Τουρκίας – GNA (Κυβέρνησης Εθνικής Ενότητας στη Λιβύη) έχει προκαλέσει εντάσεις στην περιοχή, δεν βοηθά και είναι προκλητική».

The post Στέιτ Ντιπάρτμεντ: Προκλητική η συμφωνία Τουρκίας- Λιβύης appeared first on Aixmi.gr - Ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο - Έκτακτη επικαιρότητα.

Keywords
Τυχαία Θέματα
  • Δημοφιλέστερες Ειδήσεις Aixmi