Σταθάκης: Δεν υπάρχουν νέα μέτρα, θα πορευθούμε με αυτά που έχουμε συμφωνήσει (ΒΙΝΤΕΟ)

10:28 12/1/2017 - Πηγή: Aixmi

Μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του ΑΝΤ1 ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Γιώργος Σταθάκης, με αφορμή του σημερινό EWG καθώς και τις επαφές Τσακαλώτου με Σαπέν και Μοσκοβισί, τόνισε πως «υπάρχει ρητή δέσμευση της κυβέρνησης ότι δεν πρόκειται να ψηφισθούν επιπρόσθετα μέτρα που είναι εκτός προγράμματος».

Σύμφωνα με τον κ. Σταθάκη, στόχος της κυβέρνησης είναι να κλείσει η δεύτερη αξιολόγηση, ενώ υπογράμμισε ότι τα μέτρα για το χρέος

θα προχωρήσουν ανεξάρτητα από αυτή την μικρή καθυστέρηση. Παράλληλα, εκτίμησε ότι το μέτρο του «κόφτη» δεν πρόκειται να χρησιμοποιηθεί με βάση τις αποδόσεις που έχει η ελληνική οικονομία από το β’ εξάμηνο του 2016.

Όπως είπε ο υπουργός, τα οικονομικά δεδομένα του 2017 με βάση και τις προβλέψεις δημιουργούν ασφάλεια για την οικονομία. Επίσης, υπενθύμισε σχετικά με το αφορολόγητο όριο ότι στην προηγούμενη διαπραγμάτευση αποτελούσε «κόκκινη γραμμή» για την κυβέρνηση.

«Δεν υπάρχουν νέα μέτρα. Θα πορευτούμε με αυτά που έχουμε συμφωνήσει μέχρι στιγμής», σημείωσε ο κ. Σταθάκης.

Με αφορμή ερωτήσεις πολιτών για το κοινωνικό οικιακό τιμολόγιο της ΔΕΗ, καθώς υπάρχει αυξημένη κατανάλωση ρεύματος εξαιτίας της κακοκαιρίας που πλήττει τη χώρα, ο κ. Σταθάκης ανέφερε ότι αν κάποιος ξεπεράσει τις 1.500 κιλοβατώρες που δικαιούται το ένα τετράμηνο, θα μπορεί να συμψηφίσει τις επιπλέον με το επόμενο τετράμηνο.

Keywords
Τυχαία Θέματα