Σπίρτζης: Να πούμε στην Αχτσιόγλου να παραιτηθεί να πάει ο Στουρνάρας στη θέση της

09:55 4/4/2017 - Πηγή: Aixmi

Επίθεση στον διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος Γιάννη Στουρνάρα εξαπέλυσε μιλώντας σε εκπομπή της ΕΡΤ ο υπουργός Υποδομών Χρήστος Σπίρτζης.

«Να πούμε στην κ. Αχτσιόγλου να παραιτηθεί και να πάει ο κ. Στουρνάρας

στη θέση της», είπε ο κ. Σπίρτζης ενώ νωρίτερα υποστήριξε ότι είναι ντροπή θεσμοί της χώρας να ταυτίζονται με τους δανειστές με ποια λογική τα λέει αυτά ότι το ασφαλιστικό είναι γενναιόδωρο, ή πηγαίνει ο ΣΕΒ να συζητά για την απελευθέρωση των απολύσεων; αναρωτήθηκε.

Πρόσθεσε πως ο κ. Στουρνάρας όφειλε να διατηρεί την ανεξαρτησία του θεσμού. «Καταλαβαίνω ότι είναι απόλυτα επηρεασμένος από τη θητεία του ως υπουργός(…) ας κάνει ένα κόμμα και να αναμετρηθεί με τον κόσμο».

Όσον αφορά στις καθυστερήσεις απάντησε ότι «η συμφωνία δεν έχει μόνο χρονικά αλλά και ουσιαστικά ορόσημα, έχουμε κάνει υποχωρήσεις αλλά έχουμε κερδίσει και κάποια πράγματα» σημείωσε.

Ζήτησε να αφήσουν τους υπουργούς να κάνουν τη δουλειά τους και να προσπαθήσουν να λύσουν τα εργασιακά.

«Χρειαζόμαστε στη χώρα θεσμικό εργασιακό πλαίσιο». Η κυβέρνηση αντιμετωπίζει με συνέπεια τη διαπραγμάτευση, υπογράμμισε και πρόσθεσε μιλώντας στην ΕΡΤ «είμαστε μια κυβέρνηση που επανέφερε τη φωνή της χώρας, έχουν έρθει στη χώρα πάρα πολλοί ηγέτες, έχουμε συγκεκριμένο σχέδιο για το μέλλον και την ανάπτυξη της χώρας, δεν είμαστε αμελητέα ποσότητα».

Για τις επικρίσεις είπε «τους εντός Ελλάδας δεν τους καταλαβαίνουμε τους εκτός τους καταλαβαίνουμε, θέλουν να δουν τα συμφέροντά τους». Υπογράμμισε δε ότι ο κ. Μητσοτάκης δεν έκρυψε ποτέ τη φιλελεύθερη ατζέντα του, τη στηρίζει και ζητά και εκλογές» υποστήριξε.

Keywords
Τυχαία Θέματα