Από το Κιργιστάν ο ύποπτος για την επίθεση στο μετρό της Αγ. Πετρούπολης; (ΕΙΚΟΝΕΣ)

08:43 4/4/2017 - Πηγή: Aixmi

Για τρομοκρατία κάνουν λόγο οι ρωσικές Αρχές -αν και όχι επισήμως- μετά το χτύπημα στο μετρό της Αγίας Πετρούπολης, που θεωρείται από τα πιο πολύνεκρα σε μέσα μεταφοράς σε ρωσική πόλη.

Τουλάχιστον έντεκα άτομα έχουν σκοτωθεί και δεκάδες έχουν τραυματισθεί, ενώ ο τραγικός απολογισμός αναμένεται να αυξηθεί.

Οι ρωσικές Αρχές θεωρούν ότι δύο ήταν τα άτομα που

εκτέλεσαν το σχέδιο της επίθεσης, από τους οποίους ο ένας καταζητείται, ενώ φέρεται να είχε διασυνδέσεις με εξτρεμιστές και φανατικούς ισλαμιστές που δρουν στη Ρωσία.

Εικάζεται ότι είναι 22 ετών, από το Κιργιστάν ενώ η εικόνα του κάνει τον γύρο του κόσμου καθώς εντοπίστηκε από τις κάμερες ασφαλείας. Σύμφωνα με όσα μεταδίδονται, ονομάζεται Τζαλίλοφ Ακβαρζόφ Ακραμζάνοβιτς, γεννημένος το 1995 στο Κιργιστάν, και είχε ρωσική υπηκοότητα.

Ο γενειοφόρος άνδρας που θεωρείτο αρχικά ύποπτος εμφανίστηκε από μόνος του στην Αστυνομία μόλις είδε τη φωτογραφία του στα ΜΜΕ να κάνει τον γύρο του κόσμου και τον ονομάζουν δράστη της επίθεσης και δήλωσε πως είναι καθώς καθώς και ότι ουδεμία σχέση έχει με την υπόθεση.

Keywords
Τυχαία Θέματα