Σπίρτζης: Καταργούνται τα ταμεία στους σταθμούς διοδίων

11:35 6/11/2017 - Πηγή: Aixmi

Την κατάργηση των ταμείων στους σταθμούς των διοδίων ανακοίνωσε ο Χρήστος Σπίρτζης, μέσα από την εκπομπή του ΑΝΤ1 «Καλημέρα Ελλάδα».

Ο υπουργός Μεταφορών περιέγραψε τον τρόπο με το οποίο θα λειτουργεί το νέο σύστημα πληρωμής και χρέωσης των διοδίων στις εθνικές οδούς. «Θα έχουμε μια συσκευή ή μια εφαρμογή στο κινητό, με την οποία θα χρεωνόμαστε για τα χιλιόμετρα που διανύουμε», ανέφερε χαρακτηριστικά εξηγώντας ότι η συσκευή ή η εφαρμογή θα φορτίζεται με κάποιο ποσό, από το οποίο στη συνέχεια θα αφαιρούνται τα

χρήματα ανάλογα με τα διόδια που έχει κάποιος διανύσει.

«Τα διόδια θα καταργηθούν και το σχέδιο είναι να υπάρχουν μόνο στην άκρη του δρόμου για φόρτιση και επαναφόρτιση», ανέφερε ο Χρήστος Σπίρτζης και επισήμανε ότι μέχρι «μέχρι το τέλος του χρόνου ο διαγωνισμός και μέσα στην επόμενη χρονιά να το έχουμε εφαρμόσει σίγουρα στην Εγνατία».

Το σύστημα –είπε- θα μπει υποχρεωτικά και με κάποιο μικρό κόστος στα επαγγελματικά οχήματα, στα οποία θα μπει και GPS, ώστε να παρακολουθείται η πορεία τους και να μην μπαίνουν στους παραδρόμους των Εθνικών Οδών.

Για την Αττική Οδό είπε θα πρέπει να υπάρξει κάποια άλλη χρέωση. Τέλος, επανέλαβε ότι «οι τιμές των διοδίων δεν θα αλλάξουν». Όσο για τους εργαζόμενους των διοδίων «θα απορροφηθούν αλλού» καθησύχασε.

The post Σπίρτζης: Καταργούνται τα ταμεία στους σταθμούς διοδίων appeared first on Aixmi.gr - Ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο - Έκτακτη επικαιρότητα.

Keywords
Τυχαία Θέματα