Συνεδριάζει το Eurogroup xωρίς την Ελλάδα στην ατζέντα

11:06 6/11/2017 - Πηγή: Aixmi

Με την ελληνική οικονομία να …απουσιάζει από την επίσημη ατζέντα, συνεδριάζουν σήμερα οι υπουργοί οικονομικών της Ευρωζώνης.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Γερούν Ντάισελμπλουμ, τα θέματα που θα πέσουν στο τραπέζι αφορούν στη μετά το πρόγραμμα παρακολούθηση της Πορτογαλίας, στην προετοιμασία για διεθνείς συναντήσεις, τη χρηματοδότηση μειώσεων στους φόρους που αφορούν την εργασία και τη διαδικασία εμβάθυνσης της νομισματικής ένωσης.

Το γεγονός ότι η Ελλάδα

δεν θα αποτελεί για δεύτερη φορά φέτος θέμα της επίσημης ατζέντας, αυτό δεν σημαίνει ότι δεν θα υπάρξουν διαβουλεύσεις στο περιθώριο. Στο περιθώριο της συνεδρίασης θα συζητηθεί η πορεία των διαπραγματεύσεων για την τρίτη αξιολόγηση και το χρονοδιάγραμμα της υλοποίησης των προαπαιτούμενων που απομένουν. Άλλωστε, στα τέλη της άλλης εβδομάδας, μετά το τέλος της Συνόδου του ΔΝΤ, αναμένεται και η επιστροφή των επικεφαλής των θεσμών στην Αθήνα.

Χαρακτηριστική είναι η ανταπόκριση της γερμανικής εφημερίδας «Handelsblatt» από την Αθήνα: «Σπάνια θα έχει πάει στο Εuroroup στις Βρυξέλλες τόσο χαλαρός ο Έλληνας υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος, όπως θα πάει αυτήν τη Δευτέρα. Όχι τόσο επειδή δεν θα βρίσκεται στο τραπέζι ο αυστηρός Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, αφού ακόμα και να ήταν δεν θα είχε σοβαρό λόγο για κριτική, δεδομένου ότι η σωτηρία της Ελλάδας φαίνεται να βρίσκεται επιτέλους σε καλό δρόμο».

The post Συνεδριάζει το Eurogroup xωρίς την Ελλάδα στην ατζέντα appeared first on Aixmi.gr - Ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο - Έκτακτη επικαιρότητα.

Keywords
Τυχαία Θέματα