Σοβαρός κίνδυνος πολεμικού επεισοδίου με την Τουρκία

18:10 25/3/2018 - Πηγή: Aixmi

Μπορεί να χαθεί ο έλεγχος μέσα στην ελληνοτουρκική ένταση; Μπορεί τα συνεχή επεισόδια στον αέρα και τη θάλασσα να εξελιχθούν σε πολεμική εμπλοκή;

Ας μην κοροϊδευόμαστε. Και στα δύο ερωτήματα η απάντηση είναι καταφατική. Μέχρι σήμερα δεν έχει γίνει κάτι τέτοιο, μόνο επειδή η δική μας πλευρά έχει κρατήσει την ψυχραιμία της. Δεν είναι, όμως, βέβαιο ότι η νηφαλιότητα θα διατηρηθεί, αν οι τουρκικές προκλήσεις ξεπεράσουν κάθε όριο και τεθεί ζήτημα εθνικού γοήτρου.

Ο πρωθυπουργός και ο υπουργός Εξωτερικών προσπαθούν να κρατήσουν σε διπλωματικό πλαίσιο την όλη αντιπαράθεση – και καλά κάνουν.

Έφτασαν να καλέσουν στην Αθήνα τον Ταγίπ Ερντογάν, γνωρίζοντας ότι οι πιθανότητες βελτίωσης των σχέσεων ήταν μικρές, από τη στιγμή που κρατάμε τους 8 Τούρκους αξιωματικούς, που εκείνος θεωρεί πραξικοπηματίες.

Τι γίνεται τώρα, λοιπόν; Στην επόμενη ακραία τουρκική πρόκληση θα απαντήσουμε με νέες ρητορικές προειδοποιήσεις ή με στρατιωτικά αντίμετρα; Οι στιγμές είναι οριακές και η πολιτική ηγεσία τής χώρας πρέπει να συνεννοηθεί, ώστε να σταλεί ενιαίο και δυναμικό μήνυμα. Αν περιμένουμε από την Ευρώπη και τις ΗΠΑ να σταθούν ενεργά στο πλευρό μας, θα απογοητευτούμε ξανά. Οπότε ας πάρουμε τα μέτρα μας.

Σοβαρός κίνδυνος πολεμικού επεισοδίου με την Τουρκία

The post Σοβαρός κίνδυνος πολεμικού επεισοδίου με την Τουρκία appeared first on Aixmi.gr - Ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο - Έκτακτη επικαιρότητα.

Keywords
Τυχαία Θέματα