Σουηδία: «Περίπατο» πήγε η ανοσία της αγέλης!

15:56 26/11/2020 - Πηγή: Aixmi

Μετά την διαβόητη «ανοσία της αγέλης», οι σουηδικές αρχές αλλάζουν γραμμή πλεύσης, όσον αφορά την διαχείριση της πανδημίας του κορωνοϊού στη χώρα τους.

Με τα ποσοστά των κρουσμάτων της να ανέρχονται, έχοντας αγγίξει στις 16 Νοεμβρίου τα 6.000 ημερησίως και με τους θανάτους να φτάνουν τους 42, η Σουηδία αποφάσισε στις 24 του μηνός την επιβολή νέων, αυστηρότερων μέτρων, με την προοπτική περαιτέρω αυστηροποίησής τους αν δεν επιφέρουν τα επιθυμητά αποτελέσματα.

Συγκεκριμένα, η κυβέρνηση αποφάσισε το κλείσιμο γυμναστηρίων και καταστημάτων ειδών που δεν είναι σε προτεραιότητα,

όπως τα βιβλιοπωλεία και τα καταστήματα ηλεκτρονικών συσκευών.

Επιπλέον, απαγορεύτηκαν οι δημόσιες εκδηλώσεις και τα πάρτι, ενώ οι συγκεντρώσεις σε εξωτερικούς χώρους δεν πρέπει να υπερβαίνουν τα οχτώ άτομα ανά παρέα.

Τα εστιατόρια παραμένουν ανοιχτά, με τον περιορισμό των 8 ατόμων ανά τραπέζι να τίθεται σε ισχύ, ενώ ως και τα τέλη του μηνός Φεβρουαρίου, κανένα κατάστημα δεν θα επιτρέπεται να πουλάει αλκοόλ μετά τις 10 το βράδυ.

Ο Πρωθυπουργός της Σουηδίας, Στέφαν Λεβέν, κάλεσε, τέλος, όλους τους πολίτες να «αναλάβουν τις ευθύνες τους», με στόχο τον περιορισμό της μετάδοσης του ιού στη χώρα, η οποία ως τα μέσα Νοεμβρίου μετρούσε συνολικά πάνω από 6.160 θανάτους εξαιτίας του covid-19.

Πηγή: Ελεύθερος Τύπος

The post Σουηδία: «Περίπατο» πήγε η ανοσία της αγέλης! appeared first on Aixmi.gr - Ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο - Έκτακτη επικαιρότητα.

Keywords
Τυχαία Θέματα