Σοκαριστικό: Ζούσε με αναπνευστήρα, της έκοψαν το ρεύμα, και πέθανε‏

17:37 24/7/2014 - Πηγή: Aixmi

Σοκ έχει προκαλέσει η καταγγελία ότι μία 56χρονη τετραπληγική γυναίκα από τα Χανιά -που ζούσε με μηχανική υποστήριξη- έχασε χθες το μεσημέρι τη ζωή της επειδή η ΔΕΗ της έκοψε το ρεύμα.

Η Ευτυχία Ποποδάκη, τετραπληγική εδώ και χρόνια, χρωστούσε 800 ευρώ μαζί με το «χαράτσι» και το εργολαβικό συνεργείο του ΔΕΔΔΗΕ

διέκοψε την παροχή ρεύματος, στερώντας της έτσι το δικαίωμα στη ζωή.

Οργισμένοι οι δύο γιοι της κατήγγειλαν ότι η μητέρα τους, χωρίς τεχνητή υποστήριξη είχε μία ώρα ζωής, καθώς τόσο διαρκούσε η ζωή της μπαταρίας.

«Χθες το μεσημέρι μας ειδοποίησε η γυναίκα η οποία πρόσεχε τη μητέρα μου για μερικές ώρες καθημερινά. Ελειψε για μία ώρα από το σπίτι και όταν επέστρεψε τη βρήκε νεκρή. Την παρέλαβε ασθενοφόρο και την πήγε στο Νοσοκομείο Χανίων, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός της. Οταν πήγαμε σπίτι, εμείς είδαμε ότι το ρολόι της ΔΕΗ είχε ανοιχθεί, είχε γίνει διακοπή και είχε μπει ενημερωτικό αυτοκόλλητο της ΔΕΗ. Το ρεύμα έκλεισε περίπου μία ώρα πριν τον θάνατο της μητέρας μου».

Κύκλοι της ΔΕΗ, πάντως, έκαναν γνωστό ότι η παροχή ηλεκτροδότησης της κατοικίας, στην οποία έμενε η άτυχη γυναίκα, δεν ήταν στο όνομά της. Επίσης, ούτε ο ιδιοκτήτης της κατοικίας είχε κάνει αίτηση στο Κοινωνικό Οικιακό Τιμολόγιο, αλλά ούτε και στο μητρώο των ευπαθών κοινωνικών ομάδων.

Σε αυτές τις κατηγορίες των καταναλωτών η ηλεκτροδότηση δεν διακόπτεται. Ακόμη κι αν το ρολόι δεν είναι στο όνομα του ατόμου που χρήζει μηχανικής υποστήριξης.

Keywords
Τυχαία Θέματα