«Σοκ» από τη νίκη Λεπέν στον πρώτο γύρο των περιφερειακών εκλογών στη Γαλλία (ΕΙΚΟΝΕΣ)

10:43 7/12/2015 - Πηγή: Aixmi

Με τη λέξη «σοκ» σχολιάζουν στα πρωτοσέλιδά τους το εκλογικό αποτέλεσμα του πρώτου γύρου των περιφερειακών εκλογών της Γαλλίας, οι γαλλικές εφημερίδες Figaro και Humanite, ενώ η Liberation προειδοποιεί ότι η Λεπέν «Πλησιάζει», καθώς σε 18 μήνες είναι οι εθνικές εκλογές της χώρας.

Με καταγεγραμμένο

το 95% των ψήφων, το Εθνικό Μέτωπο της Μαρίν Λεπέν αναδείχτηκε ο μεγάλος νικητής καθώς συγκέντρωσε κατά μέσο όρο ένα ποσοστό της τάξης του 28,6% αφήνοντας στη δεύτερη θέση το κόμμα του Νικολά Σαρκοζί με 27,4% και στην τρίτη τους σοσιαλιστές του Φρανσουά Ολάντ.

«Πρόκειται για ένα καταπληκτικό αποτέλεσμα» είπε η Μαρίν Λεπέν στις πρώτες της δηλώσεις μετά την ανάδειξη του Εθνικού Μετώπου ως νικητή των εκλογών.

Ο Νικολά Σαρκοζί, το κόμμα του οποίου αναδείχθηκε δεύτερο, ξεκαθάρισε ότι «δεν θα υπάρξει τακτική συμμαχία με την αριστερά κατά το δεύτερο γύρο». Σύμφωνα με τον ίδιο, οι Γάλλοι ψηφοφόροι δεν θα λάβουν απαντήσεις στους φόβους και τις αγωνίες τους, ψηφίζοντας το ακροδεξιό Εθνικό Μέτωπο.

Την ίδια ώρα, το Σοσιαλιστικό Κόμμα ανακοίνωσε ότι αποσύρει τους υποψηφίους του τουλάχιστον από τις περιφέρειες του Νορ-Πα-ντε-Καλέ-Πικαρδία (Nord-Pas-de-Calais-Picardie) και Προβηγκία-Αλπεις-Κυανή Ακτή (Provence-Alpes-Cote d” Azur, PACA) στον δεύτερο γύρο των περιφερειακών εκλογών για να συμβάλει στη συγκρότηση ενός «ρεμπουμπλικανικού φράγματος», που θα κλείσει τον δρόμο στο ακροδεξιό Εθνικό Μέτωπο.

Ο δεύτερος γύρος των εκλογών θα διεξαχθεί στις 13 Δεκεμβρίου.

Keywords
Τυχαία Θέματα