Σόιμπλε: Αδικαιολόγητη η αισιοδοξία στο θέμα της Ελλάδας

17:34 3/6/2015 - Πηγή: Aixmi

Νέα «ψυχρολουσία» από τον Βόλφγκανγκ Σόιμπλε. Με βάση την πρώτη ματιά στη λίστα μεταρρυθμίσεων που έστειλε η ελληνική κυβέρνηση το βράδυ της Δευτέρας, οι διαπραγματεύσεις δεν θα ολοκληρωθούν σύντομα, διαμήνυσε με νόημα ο γερμανός υπουργός Οικονομικών, όπως μεταδίδει το πρακτορείο Bloomberg.

Ο κ. Σόιμπλε προσέθεσε μάλιστα πως η αισιοδοξία που επικρατεί

κατά τις τελευταίες ημέρες για την πορεία των διαβουλεύσεων είναι αδικαιολόγητη.

Τα σχόλια του γερμανού ΥΠΟΙΚ έρχονται τη στιγμή που εντατικοποιούνται οι προσπάθειες για εξεύρεση συμφωνίας με τους δανειστές, με τον Αλέξη Τσίπρα να συναντάται το βράδυ με τον Ζαν Κλοντ Γιούνκερ στις Βρυξέλλες.

Κατά τη συνάντηση, ο κ. Γιούνκερ αναμένεται παρουσιάσει στον πρωθυπουργό το περίγραμμα συμφωνίας το οποίο ετοίμασαν από κοινού οι πιστωτές την Δευτέρα και την Τρίτη, ενώ ο κ. Τσίπρας θα παρουσιάσει την ελληνική πρόταση 47 σελίδων που στάλθηκε από την Αθήνα τη Δευτέρα.

Νωρίτερα, ο εκπρόσωπος του κ. Σόιμπλε, Μάρτιν Γιέγκερ, κατέστησε σαφές πως η σημαντική βάση της διαπραγμάτευσης δεν είναι η πρόταση της Αθήνας, αλλά η πρόταση των θεσμών.

Επισήμανε πάντως πως δεν είχε δει το ελληνικό κείμενο, και πρόσθεσε ότι το Βερολίνο εξεπλάγη από την ελληνική πρόταση, καθώς «περιμέναμε εδώ και μήνες συγκεκριμένες και λεπτομερείς ελληνικές προτάσεις».

Πηγή: Bloomberg

Keywords
Τυχαία Θέματα