Σκόπια κατά Κοτζιά: Η ανακοίνωση τελικών θέσεων μειώνει τον χώρο για συνομιλίες

09:14 31/1/2018 - Πηγή: Aixmi

Δεν έκρυψε την ενόχλησή της η κυβέρνηση των Σκοπίων για τις δημόσιες δηλώσεις του Έλληνα υπουργού Εξωτερικών Νίκου Κοτζιά σχετικά με τα «ελληνικά προαπαιτούμενα» για την επίλυση του θέματος της ονομασίας.

Το υπουργείο Εξωτερικών των Σκοπίων μεταφέροντας την ενόχληση της κυβέρνησης σε ανακοίνωσή του αναφέρει: «Υπογραμμίζουμε ότι η δημόσια ανακοίνωση τελικών θέσεων θα μπορούσε να μειώσει τον χώρο για συνομιλίες. Επιδεικνύουμε από την

πλευρά μας καλή θέληση για κοινά αποδεκτή λύση η οποία θα σέβεται τους προβληματισμούς, την αξιοπρέπεια και την ταυτότητα των δύο λαών. Για να βρεθεί μια λύση χρειάζεται και η καλή θέληση της άλλη πλευράς» καταλήγει με νόημα η ανακοίνωση του σκοπιανού ΥΠΕΞ.

Σημειώνεται ότι σε συνέντευξή του στην ΕΡΤ ο κ. Κοτζιάς έκανε λόγο για «λύση πακέτο» και είπε ότι το δεύτερο συνθετικό θα είναι «γεωγραφικός προσδιορισμός» που θα συνδέεται με τη Μακεδονία, ενώ τάχθηκε υπέρ λύσης με όνομα στα σλαβικά, αμετάφραστο.

The post Σκόπια κατά Κοτζιά: Η ανακοίνωση τελικών θέσεων μειώνει τον χώρο για συνομιλίες appeared first on Aixmi.gr - Ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο - Έκτακτη επικαιρότητα.

Keywords
Τυχαία Θέματα