Σκι παρέα με λεοπάρδαλη του χιονιού (ΒΙΝΤΕΟ)

09:22 17/2/2016 - Πηγή: Aixmi

Μια αναπάντεχη συνάντηση με μία σπάνια «λεοπάρδαλη του χιονιού» είχαν πέντε σκιέρ σε χιονισμένη βουνοκορφή της Ινδίας.

Κάνοντας σκι εκτός πίστας στο Γκουλμαργκ, στην ομόσπονδη πολιτεία Γιαμού και Κασμίρ της βόρειας Ινδίας, η παρέα από την Αυστραλία συνάντησε το μοναδικής ομορφιάς αιλουροειδές, καταφέρνοντας να καταγράψει λίγα πλάνα από το απρόσμενο αυτό τετ-α-τετ.

Όπως εξήγησε μιλώντας στον τοπικό Τύπο ο 42χρονος σκιέρ Όουεν Λάνσμπερι, ο οποίος δημοσίευσε το βίντεο στο διαδίκτυο, πιθανότατα η λεοπάρδαλη ήταν εκείνη που τρόμαξε περισσότερο.

Σύμφωνα με

εκτιμήσεις ειδικών και μη κυβερνητικών οργανώσεων, υπάρχουν μόλις 6.000 λεοπαρδάλεις του χιονιού ελεύθερες στην άγρια φύση, με τον πληθυσμό τους να μειώνεται κατά 20% τα τελευταία 20 χρόνια, κυρίως λόγω της λαθροθηρίας και της κλιματικής αλλαγής.

Το συγκεκριμένο είδος λεοπάρδαλης συναντάται αποκλειστικά στην Ασία, σε υψόμετρο μεγαλύτερο των 2.700 μέτρων, και περιλαμβάνει δύο υποείδη.

Η μελέτη του είδους στην φύση είναι εξαιρετικά δύσκολη, ενώ παρά το παρουσιαστικό της, η λεοπάρδαλη του χιονιού εκτιμάται πως έχει ήπιο χαρακτήρα, καθώς από το 1940 έχουν καταγραφεί μόλις δύο επιθέσεις σε ανθρώπους, καμία από τις οποίες δεν προκάλεσε σοβαρό τραυματισμό.

Η λεοπάρδαλη του χιονιού φτάνει σε μήκος το 1,5 μέτρο και ζυγίζει περίπου 50 κιλά.

Keywords
Τυχαία Θέματα