Σκάνδαλο στην Ιταλία – Έπαιρνε «μίζες» ο πατέρας του Ρέντσι;

15:37 2/3/2017 - Πηγή: Aixmi

Νέο πονοκέφαλο προκαλεί στον τέως πρωθυπουργό της Ιταλίας Ματέο Ρέντσι η εισαγγελική έρευνα εις βάρος του πατέρα του που κατηγορείται ότι ζητούσε χρηματικά ποσά για να διαμεσολαβήσει υπέρ επιχειρηματιών που ήθελαν να εξασφαλίσουν εργολαβίες του δημοσίου.

Όπως μεταδίδει ο ιταλικός Τύπος, οι εισαγγελείς ερευνούν τον Τιτσιάνο Ρέντσι σχετικά με χρηματικά ποσά που φέρεται να ζητούσε από επιχειρηματίες για να διαμεσολαβήσει ώστε να εξασφαλίσουν εργολαβίες του Δημοσίου. Ωστόσο, μέχρι στιγμής δεν έχουν απαγγελθεί κατηγορίες σε βάρος του πατέρα του τέως

πρωθυπουργού,ενώ οι έρευνες βασίζονται και σε σειρά παρακολουθήσεων και υποκλοπών τηλεφωνικών συνομιλιών.

Σύμφωνα με τη Rai, oι δικαστικές Αρχές θεωρούν ότι ο Τιτσιάνο Ρέντσι είχε ζητήσει χρήματα από τον επιχειρηματία Αλφρέντο Ρομέο (ο οποίος συνελήφθη χθες για διαφθορά) με την υπόσχεση να μεσολαβήσει υπέρ του, ερχόμενος σε επαφή με τον Λουίτζι Μαρόνι, τον διευθύνοντα σύμβουλο της εταιρείας που είναι αρμόδια για το σύνολο των προμηθειών του Δημοσίου. Αύριο αναμένεται να οδηγηθεί στον ανακριτή στη Ρώμη.

Η ιταλική εφημερίδα La Repubblica γράφει πως Ναπολιτάνος φοροτεχνικός κατέθεσε ότι πραγματοποιήθηκε δείπνο σε εστιατόριο της Ρώμης στο οποίο φέρονται να συζητήθηκαν θέματα και διαδικασίες «που σχετίζονται με μπίζνες».

Από την πλευρά του ο Τιτσιάνο Ρέντσι αποποιείται κάθε ευθύνη. «Δεν μου υποσχέθηκε κανείς απολύτως τίποτα και ούτε εγώ ζήτησα κάτι», ανέφερε τονίζοντας ότι ζητήσει χρηματική αποζημίωση για τις «κατάπτυστες επιθέσεις» που δέχθηκε τελευταία.

Keywords
Τυχαία Θέματα