Σερφάρεις συνέχεια; 12 κόλπα που θα αλλάξουν τον τρόπο που ψάχνεις στο ίντερνετ!

18:08 4/6/2017 - Πηγή: Aixmi

Μπορεί να χρησιμοποιoύμε κάθε μέρα την αναζήτηση της Google όμως το μόνο που γνωρίζουμε καλά είναι πώς να κάνουμε μια απλή αναζήτηση την ώρα που η Google μάλιστα κρύβει πολλά μυστικά κόλπα στο μανίκι της!

Συγκεντρώσαμε λοιπόν παρακάτω μερικά από τα πιο χρήσιμα κόλπα αναζήτησης της Google από τις πιο απλές συμβουλές μέχρι τις νέες δυνατότητες που μόλις κυκλοφόρησαν.

Χρησιμοποίησε εισαγωγικά για να αναζητήσεις

ακριβής έκφραση
Η αναζήτηση μιας φράσης σε εισαγωγικά θα εμφανίσει αποτελέσματα μόνο με τις ίδιες λέξεις και με την ίδια σειρά που έχεις βάλει στα εισαγωγικά. Αυτό είναι ίσως το κυριότερο εργαλείο της Google ειδικά εάν ψάχνεις αποτελέσματα που περιέχουν μια συγκεκριμένη φράση.

Χρησιμοποίησε αστερίσκο εντός εισαγωγικών για να καθορίσεις άγνωστο ή μεταβλητή λέξεις.
Το σύμβολο * χρησιμοποιείται ως η εντολή “συμπλήρωσε τα κενά” — όταν ψάχνεις για κάτι αλλά δεν είσαι σίγουρος για ένα κομμάτι της αναζήτησης μπορείς να χρησιμοποιήσεις τον αστερίσκο αντί του άγνωστού σου σημείου. Αν π.χ. θέλεις να βρεις ένα τραγούδι βάση στίχων που δεν γνωρίζεις απ’ έξω αλλά θυμάσαι κάπως — ας πούμε πως άκουσες ένα τραγούδι και κατάλαβες πως ο τραγουδιστής λέει “imagine all the κάτι living for κάτι”, τότε κάνεις μια αναζήτηση για [“imagine all the * living for *”] και, βουαλά, το πρώτο αποτέλεσμα είναι οι στίχοι του τραγουδιού — απ’ όπου μαθαίνεις πως είναι το Imagine του John Lennon.

Χρησιμοποιήστε το σύμβολο «μείον» για να μη συμπεριληφθούν τα αποτελέσματα που περιέχουν τις συγκεκριμένες λέξεις.
Το σύμβολο πλην χρησιμοποιείται ως η εντολή “εκτός από“: αν θέλεις για παράδειγμα να κάνεις μια αναζήτηση για ψάρια της Κρήτης αλλά δεν σ’ ενδιαφέρουν όσα αποτελέσματα μιλάνε για ψάρεμα, τότε θα το χρησιμοποιούσες έτσι: [ψάρια Κρήτη -ψάρεμα].

Αναζήτηση ιστοσελίδας για λέξεις κλειδιά
Η λέξη site: με ένα domain ή TLD να την ακολουθεί (χωρίς κενό μετά την άνω-κάτω τελεία) χρησιμοποιείται ως η εντολή “ψάξε μόνο για αποτελέσματα εντός του site/TLD που σου δίνω“. Εδώ ως site εννοώ ένα domain name (π.χ. mycampus.gr) και ως TLD το Top-Level Domain (π.χ. .gr, .com και πάει λέγοντας). Έτσι, αν ψάχνεις για άρθρα Εξεταστικής στο Mycampus, ο πιο γρήγορος τρόπος για να τα βρεις μέσω Google είναι η αναζήτηση [Εξεταστική site:mycampus.gr.gr].

Αναζήτηση ειδήσεων σε αρχεία από τα μέσα του 1880
Το Google News έχει μια επιλογή για αναζήτηση ειδήσεων σε αρχεία εφημερίδων απ’ όλο τον κόσμου που εκδόθηκαν μέχρι και 100 χρόνια πριν!

Σύγκριση φαγητών χρησιμοποιώντας το «vs»
Δεν μπορείς να επιλέξεις ανάμεσα ανάμεσα σε μια πίτσα και ένα burger; Γράψε «pizza vs burger» και θα έχεις άμεσα μια λεπτομερή σύγκριση των δυο αυτών φαγητών

Το σύμβολο ~
Αυτό χρησιμοποιείται ως η εντολή “ψάξε για παρόμοιες λέξεις“. Λόγω της περιπλοκότητας της ελληνικής γλώσσας, αλλά και της πιο σπάνιας χρήσης του Google στα ελληνικά, η πραγματική του χρησιμότητα φαίνεται πιο εύκολα σε αγγλικές αναζητήσεις. Για παράδειγμα: ψάχνοντας για φτηνά αυτοκίνητα, αν χρησιμοποιήσεις το σύμβολο ως εξής: [~inexpensive cars] τότε το Google σου δίνει αποτελέσματα για [inexpensive cars], [cheap cars], [cheapest cars] και άλλα πολλά συνώνυμα του inexpensive.

Φίλτραρε τα αποτελέσματα αναζήτησης για να βρεις συνταγές
Αν αναζητάτε το αγαπημένο σας φαγητό πατώντας στο κουμπί «Εργαλεία αναζήτησης» ακριβώς κάτω από τη μπάρα αναζήτησης, θα είστε σε θέση να φιλτράρετε τις διάφορες συνταγές με βάση τα συστατικά, τον χρόνο ψησίματος αλλά και τις θερμίδες. Αυτό είναι το τέλειο εργαλείο αν έχετε ορισμένους διατροφικούς περιορισμούς.

Η λέξη or
Η εντολή OR χρησιμοποιείται ως το διαζευκτικό ή. Έτσι μπορείς να δώσεις δύο ή και παραπάνω λέξεις στο Google Search οι οποίες έχουν την ίδια βαρύτητα και η κάθε μία μπορεί να χρησιμοποιηθεί αντί της άλλης στ’ αποτελέσματα. Για παράδειγμα: [+θάλασσα -λίμνη +ψάρεμα καλάμι OR βάρκα OR παραγάδι OR δυναμίτης]. Με την παραπάνω αναζήτηση ψάχνεις για άρθρα που: αφορούν (περιέχουν) θαλάσσιο ΚΑΙ ΟΧΙ λιμναίο ψάρεμα ΕΙΤΕ με καλάμι ΕΙΤΕ με βάρκα Ή με παραγάδι Ή ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΜΕ δυναμίτη.

Γείρε την οθόνη γράφοντας τη λέξη tilt
Αυτή είναι μια προσθήκη από τους προγραμματιστές της Google για να περνάς ευχάριστα στο γραφείο σου.

Παίξε Atari Breakout από την αναζήτηση των Google Images
To θρυλικό παιχνίδι επιστέφει με πανεύκολη πρόσβαση στο Google. Tο μόνο που έχεις να κάνεις είναι στην αναζήτηση των Εικόνων να γράψεις Atari Breakout.

Αναζήτηση εικόνων χρησιμοποιώντας εικόνες
Έχεις πέσει ποτέ πάνω σε μια φωτογραφία η οποία ενώ σου φαίνεται γνωστή εσύ να μην μπορείς να βρεις τι σου θυμίζει; Αν αποθηκεύσεις την εικόνα αυτή στον υπολογιστή σου και στη συνέχεια την ανεβάσεις μέσα από το Google Images θα βρεις αποτελέσματα με παρόμοιες εικόνες σαν και αυτήν που ανέβασες!

Πηγή: athensmagazine.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα