Σεντένο: Το σχέδιο για ελάφρυνση του ελληνικού χρέους θα είναι αξιόπιστο

10:53 3/6/2018 - Πηγή: Aixmi

Με συνέντευξή του στο Reuters, ο πρόεδρος του Eurogroup Μάριο Σεντένο αναφέρεται στο σχέδιο για την ελάφρυνση του ελληνικού χρέους τονίζοντας πως θα αυτό θα πρέπει να είναι αξιόπιστο για τις αγορές και θα συνίσταται στην επιμήκυνση του χρόνου αποπληρωμής των δόσεων των δανείων που χορηγήθηκαν στο πλαίσιο του δεύτερου προγράμματος στήριξης της χώρας.

«Συνεχίζουμε να εργαζόμαστε μαζί με το ΔΝΤ,

έχουν προγραμματιστεί συναντήσεις ενόψει της 21ης Ιουνίου και όλοι θα πρέπει να είναι απόλυτα βέβαιοι ότι η απόφαση (για την ελάφρυνση χρέους) θα δώσει στην Ελλάδα πρόσβαση στις αγορές (…) από την 20ή Αυγούστου» και πέρα, τόνισε ο Σεντένο, που επιπλέον είναι και υπουργός Οικονομικών της Πορτογαλίας, από τον Καναδά στο περιθώριο στο περιθώριο της συνόδου των υπουργών Οικονομικών και των κεντρικών τραπεζιτών της G7.

Αν δεν υπάρξει ουσιαστική ελάφρυνση του χρέους της Ελλάδας από την ευρωζώνη οι επενδυτές δεν θα επιστρέψουν στη χώρα διότι θα ανησυχούν για τα δημοσιονομικά της, επιχειρηματολογεί το ΔΝΤ.

The post Σεντένο: Το σχέδιο για ελάφρυνση του ελληνικού χρέους θα είναι αξιόπιστο appeared first on Aixmi.gr - Ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο - Έκτακτη επικαιρότητα.

Keywords
Τυχαία Θέματα