Σεντένο: «Δημοσιονομικό» και όχι «διαρθρωτικό» το μέτρο της περικοπής των συντάξεων

09:20 2/10/2018 - Πηγή: Aixmi

Παράθυρο άφησε το Eurogroup να μην κοπούν οι συντάξεις το 2019 καθώς μετά την ολοκλήρωσή του ο πρόεδρος του Eurogroup Μάριο Σεντένο δήλωσε προς τους δημοσιογράφους ότι «το μέτρο της μείωσης των συντάξεων στην Ελλάδα, μέσω της κατάργησης της προσωπικής διαφοράς είναι δημοσιονομικό και όχι διαρθρωτικό καθώς το συνταξιοδοτικό είναι ήδη μεταρρυθμισμένο και βιώσιμο».

Σχολιάζοντας το προσχέδιο του ελληνικού προϋπολογισμού του 2019 τόνισε ότι το μέτρο της μείωσης των συντάξεων είναι δημοσιονομικό

και όπως είπε «όλοι γνωρίζουμε τους δημοσιονομικούς στόχους που έχουν τεθεί για την Ελλάδα, όλοι γνωρίζουμε ότι η κατάσταση είναι σήμερα πολύ καλύτερη από ό,τι πριν από μερικούς μήνες» και επεσήμανε: «Όλοι γνωρίζουμε ότι είναι σημαντικό για την Ελλάδα να εκπληρώσει τους δημοσιονομικούς της στόχους» για να βρίσκεται εντός τροχιάς (σε σχέση με το χρέος). «Όμως θα γίνουν συζητήσεις επί των συγκεκριμένων μέτρων», τονίζοντας ότι «γι’ αυτό έχουμε δύο σενάρια» αναμένοντας την επίτευξη των στόχων.

Ο Πιερ Μοσκοβισί εξήγησε ότι η ακριβής ανάλυση του προσχεδίου του προϋπολογισμού της Ελλάδας θα γίνει μετά τις 15 Οκτωβρίου και είναι η πρώτη φορά που η Ελλάδα μετέχει σε αυτήν τη διαδικασία ως κανονική χώρα.

Επίσης, ο Κλάους Ρέγκλιγκ έκρινε ως θετικό το ότι υπάρχουν δύο σενάρια στον προϋπολογισμό και τόνισε ότι οι συζητήσεις θα συνεχιστούν.

The post Σεντένο: «Δημοσιονομικό» και όχι «διαρθρωτικό» το μέτρο της περικοπής των συντάξεων appeared first on Aixmi.gr - Ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο - Έκτακτη επικαιρότητα.

Keywords
Τυχαία Θέματα