Τελευταία ευκαιρία...

Θέλετε να πούμε μια αλήθεια για το δημοψήφισμα στα Σκόπια; Ο μόνος κερδισμένος ήταν ο Πάνος Καμμένος, όλοι οι άλλοι… στον κουβά. Όχι γιατί ντύθηκε Πυθία και προέβλεψε το ναυάγιο του Ζάεφ και του φίλου του του Τσίπρα.

Αλλά γιατί κυρίως αγόρασε χρόνο. Το δωράκι που του έκαναν οι Σκοπιανοί είναι ανεκτίμητο διότι τον κρατούν

στο Πεντάγωνο, θα συνεχίσει να το παίζει παράγοντας, στρατάρχης και κομματάρχης μέχρι να γίνουν εθνικές εκλογές και μας αποχαιρετήσει.

Υπήρχε καλύτερο δώρο λοιπόν για έναν εξουσιομανή σαν τον πρόεδρο των ΑΝΕΛ που ουσιαστικά δεν έχει κόμμα και το μόνο που του απέμεινε είναι το χαρτοφυλάκιο του υπουργού;

Αν οι Σκοπιανοί έλεγαν ναι στη συμφωνία με μια μεγάλη συμμετοχή τότε οι διαδικασίες θα επιταχύνονταν, η συμφωνία θα ερχόταν το ταχύτερο στη Βουλή και ο Πάνος Καμμένος θα έπρεπε να πάει σπίτι του. Τώρα έχει κι άλλους μήνες να χορέψει στο ταψί τον μικρό Αλέξη ο οποίος παραμένει όμηρος των ΑΝΕΛ. Κι εμείς θα συνεχίσουμε να είμαστε περήφανοι για την κυβέρνηση – οπερέτα όπου ο ένας λέει ότι η συμφωνία προχωρά κι ο άλλος ότι ακυρώθηκε.

Η εικόνα του Καμμένου να πανηγυρίζει και του Τσίπρα να είναι σκεπτικός είναι η εικόνα μιας χώρας που έχει την ατυχία να έχει αυτή την κυβέρνηση. Σε ένα τόσο κρίσιμο ζήτημα όπως το Μακεδονικό και δεν υπάρχει καμιά σοβαρότητα, καμιά εθνική γραμμή, καμιά συνεννόηση ούτε μέσα στην κυβέρνηση. Και θέλουμε εμείς να λεγόμαστε σοβαρή χώρα; Θέλουμε εμείς να είμαστε κυρίαρχοι στα Βαλκάνια; Πώς θα μας πάρουν στα σοβαρά όταν δεν μπορούμε να συνεννοηθούμε για τα βασικά; Κι όταν στηριζόμαστε στον Τσίπρα, τον Κοτζιά και τον Καμμένο;

«Τί έγινε στα Σκόπια;», αναρωτιούνται όλοι. Αυτό που έγινε ήταν ότι αναδείχθηκε η πλήρης δυσαρμονία του πολιτικού συστήματος με τον λαό. Και στη γειτονική χώρα και στην Ελλάδα. Ο λαός των Σκοπίων στην πλειοψηφία του, αντίστοιχα κι ο λαός της Ελλάδας δεν θέλουν τη συμφωνία. Και τη θέλουν οι ξεπουλημένες στους ξένους κυβερνήσεις. Ο Ζάεφ θα πάρει για αντάλλαγμα κοινοτικά κονδύλια, ο δε Τσίπρας για τις υπηρεσίες του πήρε τη μη περικοπή των συντάξεων. Ο Ζάεφ πήρε όνομα, ταυτότητα και γλώσσα, ο Τσίπρας πήρε την παραμονή στην εξουσία. Και ο Καμμένος λίγους ακόμη μήνες πολιτικής επιβίωσης.

Όμως, παρ’ ότι πολλοί λένε ότι είναι πια αργά και τα τετελεσμένα δεν μπορεί κανείς να τα πάρει πίσω, αυτό που έγινε στα Σκόπια ανοίγει παράθυρο ελπίδας να μην ισχύσει ποτέ η συμφωνία. Να καταρρεύσει και μαζί της και ο Ζάεφ και ο Τσίπρας. Ας βρεθούν άλλοι να προσπαθήσουν να λύσουν το πρόβλημα, έντιμα και ισότιμα. Το πρόβλημα είναι σκοπιανό, δεν είναι ελληνικό αυτό δεν πρέπει να το ξεχνάμε μέσα στην προπαγάνδα που μας ποτίζει ο Κοτζιάς και ο Τσίπρας.

Ο λαός των Σκοπίων άνοιξε τα μάτια στον ελληνικό λαό. Αν έχει τα κότσια το πολιτικό σύστημα εδώ ας πάει σε δημοψήφισμα ή σε εκλογές. Δεν πρέπει να περάσει αυτό το έκτρωμα και τώρα είναι μια τελευταία ευκαιρία.

Διαβάστε περισσότερα

Keywords
Τυχαία Θέματα