Σε θάνατο παλαιστίνιος ποιητής για βλασφημία εναντίον του Θεού

22:50 20/11/2015 - Πηγή: Aixmi

Παλαιστίνιος ποιητής καταδικάστηκε στη Σαουδική Αραβία σε θάνατο για αποστασία, όπως ανακοίνωσε την Παρασκευή η μη κυβερνητική οργάνωση Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (Human Rights Watch, HRW).
Το δικαστήριο επέβαλε στον Άσραφ Φάγιαντ τη θανατική ποινή εναντίον της οποίας μπορεί να ασκήσει έφεση μέσα σε τριάντα ημέρες.

Ο Φάγιαντ καταδικάστηκε με την εσχάτη των ποινών για εγκατάλειψη της ισλαμικής πίστης. Ο ίδιος είχε καταδικαστεί πρωτοδίκως το 2014 σε τέσσερα χρόνια φυλάκιση και 800 χτυπήματα με μαστίγιο όταν στέλεχος

μιας οργάνωσης διαλόγου για πολιτιστικά θέματα κατέθεσε μήνυση εναντίον του μετά από εκδήλωση σε καφέ στην Άμπχα της νοτιοδυτικής Σαουδικής Αραβίας, όταν είχε διαφωνήσει με άλλα μέλη της οργάνωσης.

Μάρτυρας στη δίκη είχε δηλώσει ότι άκουσε τον ποιητή να καταφέρεται εναντίον του θεού και ένας άλλος μάρτυρας, ιερωμένος, τον κατηγόρησε για «βλασφημία» σε μια συλλογή ποιημάτων που ο Παλαιστίνιος είχε γράψει πριν από δέκα χρόνια.

Στην πρώτη δίκη ο Φάγιαντ είχε διαψεύσει πως το έργο του ήταν «βλάσφημο», είχε δηλώσει πιστός μουσουλμάνος και είχε ζητήσει συγγνώμη.

Ωστόσο, την Τρίτη, άλλο δικαστήριο ακύρωσε την πρωτόδικη απόφαση διότι, όπως υποστήριξε, η συγχώρεσή του «επαφίεται στον Αλλάχ».

Σύμφωνα με τη Διεθνή Αμνηστία από την αρχή της χρονιάς έχουν εκτελεστεί στη Σαουδική Αραβία 151 θανατοποινίτες, που είναι ο μεγαλύτερος αριθμός από το 1995.

Keywords
Τυχαία Θέματα