Αναγκαίοι οι βομβαρδισμοί στη Συρία, απαντά η Γαλλία στη Ρωσία

20:53 20/11/2015 - Πηγή: Aixmi

Οι γαλλικές αεροπορικές επιδρομές σε πετρελαϊκές εγκαταστάσεις είναι μια προσήκουσα και αναγκαία ανταπόδοση των επιθέσεων στο Παρίσι από το Ισλαμικό Κράτος δήλωσε την Παρασκευή εκπρόσωπος του γαλλικού υπουργείου Εξωτερικών.

Προηγήθηκε δήλωση εκπροσώπου του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών που χαρακτήρισε παράνομες τις επιδρομές και επέκρινε την επιχειρηματολογία του Παρισιού που επικαλέστηκε το άρθρο 51 του καταστατικού χάρτη του ΟΗΕ για το δικαίωμα μιας χώρας να αμύνεται εάν δεχθεί επίθεση. Όπως εξήγησε ο ίδιος, το επιχείρημα

αυτό δεν στέκει διότι η γαλλική κυβέρνηση δεν ζήτησε την έγκριση της συριακής κυβέρνησης.

Η γαλλική κυβέρνηση κατέστησε σαφές πως στοχεύει στις πετρελαϊκές εγκαταστάσεις και πόρους υπό τον έλεγχο των τζιχαντιστών, καθώς σκοπεύει να καταστρέψει την βασική πηγή προσόδων της οργάνωσής τους.

Με φόντο τις εκατέρωθεν δηλώσεις ανώτερων και ανώτατων αξιωματούχων των δύο χωρών ταξιδεύει την Πέμπτη στη Μόσχα ο γάλλος Πρόεδρος στο πλαίσιο της προσπάθειάς του να δημιουργηθεί πιο ευρύς διεθνής συνασπισμός εναντίον του Ισλαμικού Κράτους. Πάντως παρότι Παρίσι και Μόσχα διαφωνούν όσον αφορά στο μέλλον του προέδρου της Συρίας Μπασάρ αλ Άσαντ. Η Ρωσία και το Ιράν θεωρούνται οι βασικοί υποστηρικτές του συριακού καθεστώτος.

Keywords
Τυχαία Θέματα