Σε δίκη ο δήμαρχος Περιστερίου για το πόθεν έσχες

09:55 20/9/2018 - Πηγή: Aixmi

Σε δίκη παραπέμπεται ο δήμαρχος Περιστερίου Ανδρέας Παχατουρίδης για παράβαση του νόμου περί πόθεν έσχες σε βαθμό κακουργήματος.

Με βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών της Αθήνας ο δήμαρχος θα καθίσει στο εδώλιο του κατηγορουμένου επειδή παρέλειψε να δηλώσει καταθέσεις, μετοχές, μερίδια αμοιβαίων κεφαλαίων, καθώς και συμμετοχές σε εταιρείες. Η παραπομπή αφορά «γκρίζες ζώνες» για ένα – σημαντικής αξίας – ακίνητο στις Τρεις Γέφυρες Αττικής, που φέρεται να αγοράστηκε κατά τη διάρκεια της δημαρχίας του, από κοινού

με συνεργάτη του, με δάνειο που έλαβαν από κοινού οι αγοραστές από την Eurobank.

Η διαχείριση του ποσού του δανείου, ωστόσο, και η πορεία του ακινήτου, που μεταβιβάστηκε σε εταιρεία όπου είναι συνέταιρος ο κ. Παχατουρίδης χωρίς να γνωστοποιηθεί η μεταβίβαση στη δανείστρια τράπεζα, οδήγησε την τράπεζα να υποβάλει δύο καταγγελίες σε βάρος του δημάρχου, με σαφείς υπόνοιες για τέλεση αδικημάτων, όπως απιστία εκ μέρους υπαλλήλων, της ηθικής αυτουργίας σε απιστία εκ μέρους του δημάρχου και νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες.

Σύμφωνα με το βούλευμα ο Α. Παχατουρίδης φέρεται ότι τέλεσε την αξιόποινη πράξη που του αποδίδεται «με σκοπό την απόκρυψη των παραπάνω περιουσιακών στοιχείων, τα οποία απέκτησε επωφελούμενος της ιδιότητάς του ως δήμαρχος Περιστεριού Αττικής και τα οποία αποκρυπτόμενα περιουσιακά στοιχεία, τα οποία όφειλε να συμπεριλάβει στις ανωτέρω δηλώσεις του, υπερβαίνουν για κάθε μία χρήση το συνολικό ποσό των 300.000 ευρώ». Από την πλευρά του ο κ. Παχατουρίδης αποδίδει τις ελλείψεις των δηλώσεων σε λάθος της λογιστικής εταιρείας που είχε αναλάβει τη σύνταξη και υποβολή των επίμαχων δηλώσεων.

The post Σε δίκη ο δήμαρχος Περιστερίου για το πόθεν έσχες appeared first on Aixmi.gr - Ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο - Έκτακτη επικαιρότητα.

Keywords
Τυχαία Θέματα