Σε απεργιακό κλοιό η χώρα για το ασφαλιστικό

09:31 6/5/2016 - Πηγή: Aixmi

Απεργίες σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα αποφάσισαν οι συνδικαλιστικές ενώσεις αντιδρώντας στην αιφνίδια κίνηση της κυβέρνησης να μεταφέρει τη συζήτηση του νομοσχεδίου για το ασφαλιστικό-φορολογικό μέσα στο σαββατοκύριακο.

48ωρη απεργία από την ΑΔΕΔΥ

Γενική Απεργία την Παρασκευή, 6 Μαΐου και το Σάββατο, 7 Μαΐου

2016 ανακοίνωσε η ΑΔΕΔΥ ενώ καλεί όλους τους εργαζομένους στο Δημόσιο να συμμετέχουν και στα συλλαλητήρια που θα πραγματοποιηθούν σε ολόκληρη τη χώρα.

Στην ανακοίνωσή της η ΑΔΕΔΥ τόνισε ότι θα συνεχίσει να αγωνίζεται για την ανατροπή της άδικης και ταξικής -σε βάρος των εργαζομένων και των αδύναμων στρωμάτων- φορολογικής πολιτικής.

Χειρόφρενο στα μέσα σταθερής τροχιάς

Αυτές τις ημέρες δε θα κινηθούν τα μέσα σταθερής τροχιάς – μετρό, ηλεκτρικός σιδηρόδρομος και τραμ.

Σε ανακοίνωσή τους τα σωματεία – Ένωση Εργαζομένων ΗΣΑΠ, ο Σύλλογος Εργαζομένων Τραμ, τα σωματεία Ηλεκτροδηγών Τραμ Αττικής, Ηλεκτροδηγών Αττικό Μετρό, τα σωματεία Εργαζομένων Λειτουργίας Μετρό Αθηνών, Κέντρου Ελέγχου Λειτουργίας Μετρό Αθηνών και το Σωματείο Ηλεκτροδηγών & Λοιπών Εργαζομένων Κίνησης στη ΣΤΑΣΥ – αναφέρουν ότι «Η κυβέρνηση επιχειρεί, με συνοπτικές διαδικασίες, να αιφνιδιάσει την ελληνική κοινωνία και να ψηφιστεί μέσα στο Σαββατοκύριακο, το φοροασφαλιστικό νομοσχέδιο- λαιμητόμο, με το οποίο δίνεται η χαριστική βολή στο ασφαλιστικό σύστημα και ξεκινάει μια νέα φοροκαταιγίδα».

Έχουν προγραμματίσει συγκέντρωση και συμμετοχή στο συλλαλητήριο στην πλατεία Κλαυθμώνος την Κυριακή στις 10 το πρωί.

Τετραήμερη απεργία της ΠΝΟ από την Παρασκευή

Τετραήμερη πανελλαδική απεργία για όλες τις κατηγορίες πλοίων από τις 6.00 το πρωί της Παρασκευής 6 Μαΐου έως τις 6 το πρωί της Τρίτης 10 Μαΐου, αποφάσισε σε έκτακτη συνεδρίαση η Εκτελεστική Επιτροπή της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας (ΠΝΟ).

Στελέχη της ΠΝΟ μιλώντας στο ΑΜΠΕ ανέφεραν ότι οι απεργιακές κινητοποιήσεις που γίνονται με αφορμή την κατάθεση του ασφαλιστικού νομοσχεδίου στη βουλή και στις οποίες ενσωματώνεται και ο εορτασμός της Εργατικής Πρωτομαγιάς με συμμετοχή των Ελλήνων ναυτικών στην 24ωρη κινητοποίηση της ΓΣΕΕ την Κυριακή 8 Μαΐου, θα έχουν προοπτική κλιμάκωσης.

ΠΟΕΣΥ: Συμμετοχή των δημοσιογράφων στην 48ωρη απεργία ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ

Τη συμμετοχή των δημοσιογράφων στην 48ωρη απεργία που κήρυξε η ΓΣΕΕ αποφάσισε το διοικητικό συμβούλιο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεων Συντακτών.

Συγκεκριμένα οι δημοσιογράφοι απεργούν από τις 06:00 το πρωί της Παρασκευής 6 Μαΐου έως τις 06:00 το πρωί της Κυριακής 8 Μαΐου Η απεργία ισχύει για όλα τα δημόσια και ιδιωτικά μέσα μαζικής ενημέρωσης, έντυπα, ραδιοτηλεοπτικά και διαδικτυακά, καθώς και στη Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης και Επικοινωνίας, το ΑΠΕ-ΜΠΕ και τα Γραφεία Τύπου, χωρίς καμία εξαίρεση εκτός από τα 15λεπτα απεργιακά δελτία τα οποία θα μεταδοθούν ως εξής: Μετάδοση 15λεπτου απεργιακού δελτίου από τα ραδιόφωνα στις 13:15 – 13:30. Μετάδοση 15λεπτου απεργιακού δελτίου από τους τηλεοπτικούς σταθμούς στις 20:00 – 20:15.

Η ΠΟΕΣΥ καλεί όλες τις Ενώσεις- μέλη της να διασφαλίσουν την επιτυχία της απεργίας και την περιφρούρησή της και τους συναδέλφους να πάρουν μέρος στις απεργιακές συγκεντρώσεις σε όλη τη χώρα.

Τέλος, τονίζει ότι όποια και αν είναι η κατάληξη τής ψηφοφορίας αυτού του «αντιασφαλιστικού νομοσχεδίου που φτωχοποιεί και εξαθλιώνει το σύνολο του ελληνικού λαού, ενοποιεί βίαια το ΕΤΑΠ-ΜΜΕ, καταργεί το αγγελιόσημο και θέτει τον κόσμο του Τύπου υπό ομηρία», ο δημοσιογραφικός κόσμος δεν θα πάψει να αγωνίζεται για δικαίωση των αιτημάτων του.

Σε 48ωρη απεργία προχωρεί και η ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ

Σε 48ωρη απεργία προχωρεί την Παρασκευή και το Σάββατο η ΓΕΝΟΠ , ενώ την Κυριακή θα συμμετάσχει στην απεργία της ΓΣΕΕ. Με ανακοίνωσή της η ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ καταγγέλλει «λογικές απόλυτου αιφνιδιασμού» ως προς την κατάθεση του νομοσχεδίου για το ασφαλιστικό.

Κατεβαίνουν οι αγρότες στην Αθήνα

H Πανελλαδική Επιτροπή των Μπλόκων απευθύνει γενικό προσκλητήριο και καλεί τους αγρότες από όλη την Ελλάδα να πάρουν μέρος στο παναγροτικό – παλλαϊκό συλλαλητήριο στην Αθήνα, το Σάββατο στις 6 το απόγευμα στην Ομόνοια.

«Δεν πρόκειται να μας αιφνιδιάσουν» υπογραμμίζει και καταγγέλλει την κυβέρνηση «που σαν τον εγκληματία, προσπαθεί να τελειώσει στα γρήγορα τη «βρωμοδουλειά» και αποφάσισε να φέρει το νομοσχέδιο για ψήφιση στη Βουλή μέσα στο Σαββατοκύριακο».

Keywords
Τυχαία Θέματα