Σαμαράς: Ο Τσίπρας τρομοκρατεί βουλευτές – Τελειώνουν τρόικα, Μνημόνιο

20:13 13/9/2014 - Πηγή: Aixmi

Ο πρωθυπουργός κατηγορεί τον Σύριζα ότι επιχειρεί να τρομοκρατήσει τους βουλευτές για να μη συμπράξουν στην εκλογή προέδρου Δημοκρατίας, διατυπώνοντας ισχυρισμούς περί δήθεν εκβιασμού και εξαγοράς συνειδήσεων.

Αποφεύγει να μιλήσει για συγκεκριμένες υποψηφιότητες (πχ του Φώτη Κουβέλη) και περιορίζεται να πει ότι σήμερα θεωρεί πολύ πιθανότερο το ενδεχόμενο να εκλεγεί πρόεδρος απ’ ό,τι πριν 6 μήνες.

Ο Αντώνης Σαμαράς επέλεξε να δώσει τη συνέντευξη στη Realnews (στη Χριστίνα Κοραή) ακριβώς την

ημέρα της παρουσίας του Αλέξη Τσίπρα στη ΔΕΘ.

Τονίζει, λοιπόν, ότι η Ελλάδα δεν θα υπογράψει νέο Μνημόνιο διότι δε χρειάζεται νέα δανεικά, ανακοινώνει ότι η τρόικα θα φύγει μόλις λήξει το πρόγραμμα -όπως συνέβη στην Πορτογαλία και την Ιρλανδία- εμφανίζεται βέβαιος ότι έως το τέλος του χρόνου θα έχει πιστοποιηθεί η βιωσιμότητα του χρέους και απορρίπτει κάθε πιθανότητα συγκυβέρνησης με τον Σύριζα μετά τις επόμενες εκλογές, χαρακτηρίζοντας κάτι τέτοιο ως «Το μεγάλο μας τσίρκο».

Για τον Αλέξη Τσίπρα είναι εξαιρετικά επικριτικός. Υποστηρίζει ότι επιστρέφει στο παπανδρεϊκό σύνθημα «λεφτά υπάρχουν», δίνοντας λαϊκίστικες υποσχέσεις που μαθηματικά οδηγούν σε νέο Μνημόνιο, και ότι προσπαθεί να σύρει τη χώρα σε εκλογές, επειδή ξέρει ότι πλησιάζει η ώρα εξόδου από το Μνημόνιο.

Keywords
Τυχαία Θέματα