Βαριές κουβέντες είπαν Βενιζέλος και Χρυσοχοΐδης‏

17:45 13/9/2014 - Πηγή: Aixmi

Σκληρά λόγια αντάλλαξαν ο Ευάγγελος Βενιζέλος και ο Μιχάλης Χρυσοχοίδης, σε σύσκεψη κορυφαίων στελεχών του ΠΑΣΟΚ.

Αφορμή αποτέλεσε η άποψη του υπουργού Μεταφορών ότι πρέπει να επισπευσθεί η εκλογή προέδρου της Δημοκρατίας, με την οποία διαφώνησε απολύτως ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.

Ακολούθησαν βαριές κουβέντες, με τον Χρυσοχοΐδη να λέει ότι δεν

υπάρχει κόμμα και οι αποφάσεις λαμβάνονται παρασκηνιακά, και τον Βενιζέλο να απαντά ότι κόμμα υπάρχει και ότι μεθοδεύσεις γίνονταν επί Σημίτη -όπως όταν «έφαγαν» τον Λαλιώτη από γραμματέα του ΠΑΣΟΚ για να τον αντικαταστήσει ο Χρυσοχοΐδης.

Διαβάστε τους διαλόγους και θα καταλάβετε:

ΧΡΥΣΟΧΟΙΔΗΣ: Πρέπει να επισπεύσουμε τις διαδικασίες για την εκλογή προέδρου της Δημοκρατίας. Στην Ελλάδα, με ερωτηματικό την πολιτική σταθερότητα μετά τις ευρωεκλογές δεν έρχεται ούτε ένα ευρώ. Θα περιμένουμε άλλους 6 μήνες χωρίς επένδυση. Πώς θα δικαιώσουμε τις θυσίες των πολιτών;

ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ: Διαφωνούμε. Σύνταγμα και θεσμοί δεν επιτρέπουν τέτοιες συμφωνίες.

XRΥΣΟΧΟΙΔΗΣ: Είναι η πρώτη φορά που δεν υπάρχει κόμμα. Έχουμε ένα φορητό ΠΑΣΟΚ. Όπου υπάρχει ο Βενιζέλος υπάρχει ΠΑΣΟΚ. Λειτουργούμε ως σύμβουλοι του Βενιζέλου. Εγώ δεν είμαι σύμβουλος κανενός. Σε ποιο όργανο λαμβάνονται οι αποφάσεις;

ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ: Το ΠΑΣΟΚ υπάρχει και θα κάνουμε και μια ισχυρή Δημοκρατική Παράταξη.

Όταν φάγατε τον Λαλιώτη από γραμματέα δεν υπήρξε μεθόδευση;

Εισαι υπουργός, κοίτα να παράγεις έργο και να το προβάλλεις.

ΧΡΥΣΟΧΟΙΔΗΣ: Μπορώ να παραιτηθώ και τώρα αν το έργο μου κρίνεται ανεπαρκές. Και επειδή με προκαλείτε, έστειλα ολόκληρο φάκελο στο ΠΑΣΟΚ για τη μείωση των εισητηρίων και δεν είδα να βγαίνει ούτε μια ανακοίνωση.

Keywords
Τυχαία Θέματα