Σαμαράς: Καταντήσατε Yes man – Τα υπογράφετε όλα

16:52 16/6/2018 - Πηγή: Aixmi

Σκληρή κριτική άσκησε από το βήμα της Βουλής ο πρωην πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς κατά της κυβέρνησης για τη συμφωνία που έφερε με τα Σκόπια.

«Αναγνωρίσετε ένα έκτρωμα που δεν θα σταθεροποιήσει την περιοχή, θα τη δυναμιτίσει. Είτε η συμφωνία δεν θα αντέξει είτε θα προκαλέσει εκρήξεις. Υπογράφετε τα πάντα όλα… ένας yes man

καταντήσατε… Τα δίνετε όλα για μια καρέκλα, είστε ιδεολογικά και πολιτικά ασπόνδυλοι» είπε δηκτικά ο Αντώνης Σαμαράς κατηγορώντας την κυβέρνηση ότι
«γίνατε Σκοπιανότεροι των Σκοπιανών… Εμείς δεν νομιμοποιήσαμε τον αλυτρωτισμό τους, εσείς τον νομιμοποιείτε. Η συμφωνία που φέρνετε αναγνωρίζει και μακεδονική εθνότητα και μακεδονική γλώσσα, το όνομα δεν θα είναι αμετάφραστο θα είναι μεταφρασμένο και δεν θα είναι erga omnes. Αλλιώς θα λέγονται στο εξωτερικό, αλλιώς στη χώρα μας αλλιώς στη χώρα τους που θα λέγονται Μακεδόνες».

Όπως επεσήμανε «το ‘’Βόρεια Μακεδονία’’ δεν είναι λύση, αφήνει ανοιχτό το σφετερισμό της πολιτιστικής μας κληρονομιάς. Τα δίνετε όλα χωρίς στήριξη από τη Βουλή χωρίς απόφαση υπουργικού συμβουλίου, χωρίς στήριξη κανενός -χωρίς στήριξη του εταίρου σας- με ανύπαρκτη νομιμοποίηση και μηδενική συναίνεση».

Όσο για τη δική του θέση το 1992 επεσήμανε: «Εγώ δεν δημιούργησα κανένα πρόβλημα το 1992, το δημιούργησαν ο Στάλιν και ο Τίτο, εγώ διαχειρίστηκα την εθνική γραμμή που συνοψίστηκε στο συμβούλιο πολιτικών αρχηγών ομόφωνα, με μια αποχή, δηλαδή καμία αναγνώριση του ονόματος ‘’Μακεδονία’’ χωρίς σύνθετα και παράγωγα. Ο κόσμος σας έχει καταλάβει, ετοιμαστείτε να λογοδοτήσετε γι’ αυτό».

The post Σαμαράς: Καταντήσατε Yes man – Τα υπογράφετε όλα appeared first on Aixmi.gr - Ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο - Έκτακτη επικαιρότητα.

Keywords
Τυχαία Θέματα