Σαμαράς: Δεν κάνω πίσω στην ΕΡΤ – Αν δεν σπάσεις αυγά δεν κάνεις ομελέτα‏

23:46 15/6/2013 - Πηγή: Aixmi

Αμετακίνητος στην απόφασή του για το λουκέτο στην ΕΡΤ εμφανίζεται ο πρωθυπουργός, με άρθρο του στην «Καθημερινή», στο οποίο επισημαίνοντας χαρακτηριστικά ότι «αν δεν σπάσεις αυγά δεν κάνεις μεταρρυθμίσεις, και μεταρρυθμίσεις και δημοκρατία πάνε μαζί».

Ο λόγος του είναι εξαιρετικά σκληρός και πάλι για τη λειτουργία της κρατικής Ραδιοτηλεόρασης, ενώ είναι φανερό ότι χρησιμοποιεί το κλείσιμό της ως μήνυμα πολιτικής τόλμης, εκσυγχρονιστικού βηματισμού αλλά και δικαιοσύνης, προς τους πολίτες που υποβάλλονται σε συνεχείς θυσίες.

Τη

χαρακτηρίζει «αμαρτωλή», «κάστρο σπατάλης, προνομίων, αδιαφάνειας και κυκλωμάτων» και ο σπεύδει να τονίσει ότι «ο λαός αναρωτιέται αν η κυβέρνηση έχει τα κότσια να τα βάλει με τους ισχυρούς και τους βολεμένους που αυθαιρετούν και απομυζούν την ΕΡΤ».

Η απάντησή του;

Βεβαίως τα έχει. Το αποδεικνύουμε με την ΕΡΤ.

Πόσο εύκολο είναι, και μετά από αυτό το άρθρο, να κάνει πίσω και να αποδεχθεί την κοινή θέση Βενιζέλου -Κουβέλη για άμεση επαναλειτουργία της ΕΡΤ -με το κανονικό της πρόγραμμα- και για άνοιγμα της συζήτησης για εκ θεμελίων ανασυγκρότησή της;

Καθόλου εύκολο…

Keywords
Τυχαία Θέματα