Η ψυχραιμία δεν έμενε ποτέ εδώ (ούτε για την ΕΡΤ)…

23:46 15/6/2013 - Πηγή: Aixmi

Κάνω χρόνια στην ΕΡΤ την εκπομπή «Ριμέικ». Το «Ριμέικ» είναι μία εκπομπή που μόνο στην ΕΡΤ μπορούσε να γίνει. Γιατί; Γιατί το «Ριμέικ»- που με ρωτάνε συχνά για τον τίτλο της εκπομπής- σημαίνει ότι σ’ αυτή τη χώρα τα λάθη επαναλαμβάνονται.

Για να δείξω, όμως, ότι επαναλαμβάνονται πρέπει να δείξω πότε πρωτοέγιναν. Και για να δείξω πότε πρωτοέγιναν, πρέπει να σκύψω στο αρχείο.

Το «Ριμέικ», όσο

κι αν ακουμπάει στην επικαιρότητα, κάνει ιστορία. Αλλά ιστορία σε χρόνο ενεστώτα. Και η ΕΡΤ προσφέρει από το αρχείο της, το υλικό για τη μελέτη της ιστορίας. Αλλοι λένε ότι η μεγάλη περιουσία της ΕΡΤ είναι τα οικόπεδά της. Καλά είναι και τα οικόπεδα. Κεντρικά και κατάφυτα. Αλλά για μένα η μεγάλη περιουσία της ΕΡΤ είναι ότι η εικόνα της αφηγείται τη ζωή μας… Μάλλον όχι. Δεν την αφηγείται Είναι η ζωή μας όλη .

Μέσα από το ραδιόφωνο όταν είμαστε παιδιά, κι ύστερα όσο μεγαλώναμε μέσα από την τηλεόραση, η ΕΡΤ μας έμαθε τον κόσμο. (Σκεφτείτε και την επαρχία όχι μόνο την Αθήνα) . Εκεί πρωτοείδαμε ασπρόμαυρα τα Οσκαρ. Μέσα από τα κανάλια της είδαμε τη Μεταπολίτευση, τις στιγμές, που ήταν επικαιρότητα, πριν γίνει ιστορία. Και ήρθε και η ώρα, κάποια στιγμή, να περάσουμε στα ιδιωτικά. Και έτσι έπρεπε. Απαραίτητα και άργησαν Όχι, όμως, να κλείσουμε την ΕΡΤ.

Θέλω να πω και κάτι. Η ΕΡΤ, ευτυχώς η δυστυχώς, ενδιαφέρει περισσότερο το κοινό από τον Οργανισμό Χειροτεχνίας. Έτσι στρέφονται οι προβολείς επάνω της μοιραία. Οι παρενέργειες, που αλλού δεν διαπιστώνονται γιατί κανείς δεν ασχολείται μαζί τους , στην ΕΡΤ διογκώνονται και αποτελούν θέμα στα κυριακάτικα φύλλα, γιατί είναι σόου μπιζ. Ο Κοσκωτάς, αν δεν άνοιγε εφημερίδες, μπορεί μόλις τώρα να πληρώναμε την ανακεφαλαιοποίηση της Τράπεζας Κρήτης, μαζί με της Πρότον…

Λένε ότι δίνουμε 4 ευρώ το μήνα για να έχουμε ΕΡΤ και είναι πολλά. Δηλητηριάζουν τον κόσμο κάποιοι, χωρίς να του λένε ότι δεν υπάρχει χώρα στον πλανήτη που να μην πληρώνει για την τηλεόραση. Δεν θα πω για πολιτισμό για να μην ερεθίσω κάποιους. Θα πω απλώς ότι με αυτά τα 4 ευρώ έβλεπε ο καθένας όλα τα ποδόσφαιρα. Τώρα πια,που τα έκοψε η ΕΡΤ λόγω οικονομιών, ο θεατής πρέπει να δώσει για να τα δει, 80-90 ευρώ το μήνα, σε NOVA και ΟΤΕ μαζί.

Το θέμα είναι ότι η ΕΡΤ έδινε πολλά λεφτά για όλα αυτά; Έδινε. Μπορούσε να τα αγοράζει φτηνότερα; Μπορούσε. Πρέπει αυτά να καθίσουμε και να τα λογαριάσουμε . Κι αυτά κι άλλα πολλά. Άλλο, όμως, να συνετιστούν κάποιοι αδιόρθωτοι , κι άλλο να συζητάμε σε διάφορα ανώνυμα σχόλια αν πρέπει να έχουμε ΕΡΤ και πόσοι ακούνε Τρίτο.

Σε λίγο θα αρχίσουμε να τρώμε ο ένας τον άλλο, γιατί θα έχει πολλά μεταφορικά να φέρνουμε μοσχάρι από τη Γαλλία και θα μας φαίνεται φυσικό…

Θα λέμε: Για θυμήσου κάποτε που δίναμε 23% ΦΠΑ εστίασης, αντί να τρώμε τον απέναντι κύριο με το εγκεφαλικό, που τον δίνει η οικογένεια του, μόνο με 13…

Keywords
Τυχαία Θέματα