«Ρουκέτα» Καμμένου: Θα παραιτηθώ αν η Συμφωνία των Πρεσπών ψηφιστεί από την ΠΓΔΜ

11:31 13/12/2018 - Πηγή: Aixmi

Kατά την επίσκεψή του στην 1η Στρατιά στη Λάρισα o υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος επανελαβε την αποφασιστικότητά του να παραιτηθεί από το κυβερνητικό σχήμα αλλά και να αποσύρει από αυτό το σύνολο των στελεχών του κόμματός του, εάν έρθει προς ψήφιση στην Ελληνική βουλή η συμφωνία των Πρεσπών.

Συνοδευόμενος από τον αρχηγό του Γενιού Επιτελείου

Στρατού, αντιστράτηγο, Αλκιβιάδη Στεφανή, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας επισκέφθηκε νωρίς το πρωί της Πέμπτης την 1η Στρατιά και μίλησε σε στελέχη της.

Σε δηλώσεις του εισερχόμενος στον στρατιωτικό σχηματισμό, και απαντώντας σε σχετικό ερώτημα του onlarissa.gr, σχετικά με τις νέες προκλήσεις από πλευράς του πρωθυπουργού των Σκοπίων κ. Ζάεφ, είπε πως «εγώ χαίρομαι για τις προκλήσεις αυτές γιατί είναι ακριβώς ο χαρακτήρας της ηγεσίας της FUROM. Οι αλυτρωτικές τους αν θέλετε συνεχείς προκλητικές δηλώσεις επιβεβαιώνουν αυτούς που έλεγαν ότι δε μπορούν να καλυφθούν με ένα μανδύα μίας συμφωνίας την οποία δε θα τηρήσουν. Χαίρομαι επίσης που ο πρωθυπουργός από το βήμα της βουλής είπε ότι εάν αυτές οι προκλήσεις συνεχιστούν κι αν αμφισβητείται για παράδειγμα η μη ύπαρξη εθνότητας μακεδονικής ή οι αλυτρωτικές τους τάσεις περί μειονότητας, δε θα υπάρξει συμφωνία. Για μένα πάγια θέση είναι πως δε μπορώ να δεχθώ καμία συμφωνία που θα περιλαμβάνει το όνομα Μακεδονία και κάλεσα τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης να ξεκαθαρίσει τη θέση του… Είναι δεδομένο ότι αν ω μη γένοιτο αυτή η συμφωνία φθάσει στη βουλή, εγώ δε θα είμαι υπουργός εθνικής άμυνας και οι ΑΕΝΛ δε θα συνεχίσουν να βρίσκονται στο κυβερνητικό σχήμα».

Επίσης, τόνισε ότι «οι εκλογές δε θα πρέπει να γίνουν σύντομα» εξηγώντας όμως πως «το θέμα του Σκοπιανού ήρθε παρά τη συμφωνία που είχαμε με το ΣΥΡΙΖΑ να κυβερνήσουμε μαζί, πολύ πιο νωρίς απ’ ό,τι είχε σχεδιαστεί. Το καλό για την πατρίδα θα είναι οι εκλογές να πάνε στο τέλος της τετραετίας κι απ’ την πλευρά τη δική μας θα κάνουμε ότι πρέπει για αυτό. Υπάρχουν όμως ζητήματα που αποτελούν για εμάς κόκκινη γραμμή και δε μπορώ εγώ ως πολιτικός προϊστάμενος των ενόπλων δυνάμεων, αλλά και λόγω της θέσης που έχω πάρει από την αρχή της πολιτικής μου σταδιοδρομίας, να αποδεχθώ να παραμένω υπουργός Εθνικής Άμυνας και παράλληλα να συνυπογράφω την παράδοση του όρου της Μακεδονίας. Αυτό δε θα το κάνω ποτέ, θα παλέψω με ότι δύναμη έχω…»

Πηγή: onlarissa.gr

The post «Ρουκέτα» Καμμένου: Θα παραιτηθώ αν η Συμφωνία των Πρεσπών ψηφιστεί από την ΠΓΔΜ appeared first on Aixmi.gr - Ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο - Έκτακτη επικαιρότητα.

Keywords
Τυχαία Θέματα