Στάθηκε όρθια η Μέι – Nίκησε στην ψηφοφορία για την πρόταση μομφής εναντίον της

09:20 13/12/2018 - Πηγή: Aixmi

Με 200 βουλευτές να ψηφίζουν υπέρ της η Βρετανίδα πρωθυπουργός Τερέζα Μέι νίκησε στην ψηφοφορία της πρότασης μομφής εναντίον της που κινήθηκε από την ομάδα των ευρωσκεπτικιστών.

Απευθυνόμενη στους βουλευτές στην Επιτροπή 1922, νωρίτερα, προκάλεσε συγκίνηση ενώ και η ίδια με δάκρυα στα μάτια τόνισε ότι δεν θα είναι υποψήφια για την πρωθυπουργία στην επόμενη εκλογική διαδικασία. Ερωτηθείσα από βουλευτή της αντιπολίτευσης αν θα προκηρύξει εκλογές

ή ένα δεύτερο δημοψήφισμα για το Brexit, δήλωσε ότι τίποτα από τα δύο δεν θα ήταν προς το συμφέρον της Βρετανίας.

Η κάλπη την έβγαλε νικήτρια με 200 ψήφους υπέρ της και 117 εναντίον της, ενώ πλέον πρέπει να εξασφαλίσει επαρκείς αλλαγές στη συμφωνία για το Brexit ώστε να κατορθώσει να την περάσει από τη Βουλή των Κοινοτήτων.

Η ίδια η κ. Μέι μετά την ανακοίνωση του αποτελέσματος υπογράμμισε πως αποστολή της είναι η συνέχιση της διαδικασίας εξόδου από την Ευρωπαϊκή Ένωση με στόχο το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα για τη χώρα.

The post Στάθηκε όρθια η Μέι – Nίκησε στην ψηφοφορία για την πρόταση μομφής εναντίον της appeared first on Aixmi.gr - Ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο - Έκτακτη επικαιρότητα.

Keywords
Τυχαία Θέματα