«Ρουκέτα» Φίλη για εξοπλιστικά – Να προσέχουμε πού δίνουμε λεφτά

19:49 8/4/2015 - Πηγή: Aixmi

Με «βόμβες» υποδέχτηκε το εξοπλιστικό πρόγραμμα ύψους 500 εκατομμυρίων ευρώ ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του Σύριζα Νίκος Φίλης. Διερμηνεύοντας και τα αισθήματα της κοινής γνώμης υπογράμμισε ότι απαιτείται μεγάλη προσοχή σε μια εποχή που η κρίση επιβάλλει να μετράμε και το τελευταίο σεντ. Έσπευσε, μάλιστα, να προσθέσει ότι με το ζόρι η κυβέρνηση κατάφερε να συγκεντρώσει 200 εκατ ευρώ για να ενισχύσει τις πιο αδύναμες κοινωνικές ομάδες.

Για να διατηρήσει τα προσχήματα, μιας που η αναβάθμιση των αεροσκαφών ναυτικής συνεργασίας έχει ήδη αποφασιστεί, δήλωσε ότι για το θέμα δόθηκαν ικανοποιητικές

εξηγήσεις, εννοώντας τη θέση του υφυπουργού Άμυνας κ. Τόσκα ότι ήταν απολύτως αναγκαία η κίνηση αυτή για να διατηρηθεί το αξιόμαχο των ενόπλων δυνάμεων.

Διαβάστε τι είπε ο κ. Φίλης:

«Yπήρξαν ικανοποιητικές απαντήσεις στο θέμα που έχει δημιουργηθεί με τα πέντε αεροσκάφη. Αλλά όμως, υπάρχει ένα γενικότερο ζήτημα. Σε μια περίοδο που η κοινωνική και οικονομική κρίση επιβάλλει να μετράμε και το τελευταίο σεντ και να ψάχνουμε να βρούμε με το ζόρι 200 εκατ. ευρώ για την αντιμετώπιση της ακραίας φτώχειας πρέπει να προσέχουμε – έστω και αν πιεζόμαστε από διάφορες προθεσμίες – στο πώς διαθέτουμε χρήματα για εξοπλισμούς. Δεν θέλω να μπω σε έρευνα σκοπιμότητας γιατί δεν γνωρίζω τα στοιχεία του φακέλου. Για το μέλλον όμως να γίνει αυτή η συζήτηση» .

Keywords
Τυχαία Θέματα