NASA: Στην επόμενη 10ετία θα ανακαλύψουμε εξωγήινη ζωή!

19:14 8/4/2015 - Πηγή: Aixmi

Η δήλωση έρχεται από τα πλέον επίσημα χείλη. Η επικεφαλής Επιστημών της Αμερικανικής Διαστημικής Υπηρεσίας (NASA) γεωλόγος Έλεν Στόφαν, μιλώντας σε συνέδριο στις ΗΠΑ σχετικά με την αναζήτηση εξωγήινων κόσμων υποστήριξε πως είναι θέμα χρόνου για την ανθρωπότητα, ώσπου να ανακαλυφθεί εξωγήινη ζωή.

«Νομίζω ότι πρόκειται να έχουμε ισχυρές ενδείξεις για την ύπαρξη ζωής πέρα από τη Γη μέσα σε μια δεκαετία, καθώς και οριστικές αποδείξεις μέσα στα επόμενα

20 έως 30 χρόνια», δήλωσε.
«Ξέρουμε πού να κοιτάξουμε, ξέρουμε πώς να κοιτάξουμε. Στις περισσότερες περιπτώσεις έχουμε την τεχνολογία και είμαστε στο στάδιο της αξιοποίησής της. Κι έτσι πιστεύω, ότι βρισκόμαστε σίγουρα στο σωστό δρόμο», δήλωσε η δρ Στόφαν, σύμφωνα με τo Space.com.

Την αισιοδοξία της συμμερίστηκε ο πρώην αστροναύτης Τζον Γκρούνσφελντ, διοικητικό και επιστημονικό στέλεχος της NASA, ο οποίος προέβλεψε ότι ίχνη ζωής θα ανακαλυφθούν σχετικά σύντομα τόσο στο ηλιακό μας σύστημα, όσο και πέρα από αυτό. Όπως είπε, «απέχουμε μια γενιά για κάτι τέτοιο, όσον αφορά το ηλιακό μας σύστημα, είτε η ανακάλυψη θα αφορά σε κάποιον παγωμένο δορυφόρο ή τον “Αρη, είτε ακόμη κάποιον (εξω)πλανήτη γύρω από ένα κοντινό άστρο».

Keywords
Τυχαία Θέματα