Ροτ: Ούτε τέθηκε ούτε θα τεθεί ενδεχόμενο Grexit

14:12 2/2/2017 - Πηγή: Aixmi

Συνάντηση με τον Γερμανό υφυπουργό Εξωτερικών, αρμόδιο για Ευρωπαϊκά Θέματα, Μίχαελ Ροτ, παρουσία του Γερμανού Πρέσβη στην Αθήνα, Πέτερ Σόοφ είχε ο υπουργός Οικονομίας Δημήτρης Παπαδημητρίου.

Ο Έλληνας υπουργός ενημέρωσε τον κ. Ροτ για την κατάσταση της ελληνικής οικονομίας, τονίζοντας ότι σύμφωνα με τα πιο πρόσφατα οικονομικά στοιχεία, η χώρα έχει ήδη γυρίσει σελίδα σηματοδοτώντας την επιστροφή της στην ανάπτυξη. «Απαραίτητη προϋπόθεση είναι η άμεση ολοκλήρωση της δεύτερης αξιολόγησης

και η ένταξη των ελληνικών ομολόγων στο Πρόγραμμα Ποσοτικής Χαλάρωσης της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, που θα επιτρέψει την αύξηση της ρευστότητας και τη μείωση των επιτοκίων δανεισμού σε κράτος, τράπεζες και επιχειρήσεις» είπε μεταξύ άλλων ο κ. Παπαδημητρίου.

Από την πλευρά του ο κ. Ροτ αναγνώρισε τις θυσίες που έχει κάνει ο ελληνικός λαός και εκτίμησε ότι σύντομα θα υπάρξει ανάκαμψη σε όλους τους τομείς μέσα από τη δημοσιονομική εξυγίανση και τη βελτίωση της ανταγωνιστικότητας της χώρας.

Επιπλέον επεσήμανε ότι η Γερμανία είναι απόλυτα προσηλωμένη στο ευρωπαϊκό ιδεώδες και ότι ουδέποτε τέθηκε ούτε πρόκειται να τεθεί το ενδεχόμενο ενός Grexit. Η συζήτηση για το συγκεκριμένο θέμα, είπε χαρακτηριστικά, πρέπει να σταματήσει άμεσα.

Keywords
Τυχαία Θέματα