Ρίο: Εικόνες διάλυσης 4 μέρες πριν την έναρξη των Ολυμπιακών

20:19 1/8/2016 - Πηγή: Aixmi

Τέσσερις ημέρες πριν από την τελετή έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων του Ρίο, δύο ήταν οι κακές ειδήσεις: Ο βιασμός μίας γυναίκας πυροσβέστη την ώρα που κοιμόταν και η κατάρρευση της βασικής εξέδρας στη Μαρίνα ντα Γκλόρια, που θα αποτελέσει σημείο εκκίνησης για

την ιστιοπλοΐα.

Όπως φαίνεται και από τη φωτογραφία που δημοσίευσε βραζιλιάνικη ιστοσελίδα, ένα κύμα ήταν αρκετό για να γκρεμίσει την κατασκευή. Κατέρρευσε η βασική εξέδρα στη Μαρίνα ντα Γκλόρια, όπου θα αποτελέσει το σημείο εκκίνησης για την ιστιοπλοΐα.

Εύλογα δημιουργείται η απορία, τι θα γινόταν αν η εξέδρα έπεφτε κατά τη διάρκεια των αγώνων. Θυμίζουμε ότι πριν από λίγες ένα ρεπορτάζ των New york times έκανε λόγο για μολυσμένα νερά τόσο στο στίβο της ιστιοπλοΐας και της κωπηλασίας, όσο και στη μαραθώνια κολύμβηση.

Οι Βραζιλιάνοι πάντως επιμένουν ότι μέχρι την έναρξη των Αγώνων όλα θα είναι στην εντέλεια.

Πάντως άλλο ένα περιστατικό ήρθε να προκαλέσει τριγμούς. Ένας σεκιουριτάς συνελήφθη αφού βίασε μια γυναίκα πυροσβέστη, την ώρα που κοιμόταν στο Ολυμπιακό Πάρκο, λίγες μέρες πριν την τελετή έναρξης.

Ο Χενίβαλ Φερέιρα Μέντες κατηγορείται ότι είχε «σεξουαλική επαφή μαζί της χωρίς την συγκατάθεση της», όπως αναφέρουν τα τοπικά μέσα.

Το περιστατικό συνέβη στις 4:30 το πρωί της Κυριακής.

Η γυναίκα, μια πυροσβέστης σύμφωνα με τα τοπικά μέσα, κοιμότα μέσα στιην προσωρινή εγκατάσταση του ποδηλατοδρομίου, που θα φιλοξενήσει τον πρώτο αγώνα σε λιγότερο από 2 εβδομάδες.

Ο Μέντες, που είχε προσληφθεί από την Gocil για να επιτηρεί το μέρος, συνελήφθη επ’αυτοφώρω.

Πηγή: SDNA

Keywords
Τυχαία Θέματα