Πύραυλοι έπληξαν τη Βαγδάτη – Χτυπήθηκε βάση των ΗΠΑ

22:50 4/1/2020 - Πηγή: Aixmi

Δύο πύραυλοι Κατιούσα έπληξαν την αεροπορική βάση Μπαλάντ, στο Ιράκ, στην οποία σταθμεύουν αμερικανικές δυνάμεις. Η βάση βρίσκεται 80 χιλιόμετρα βορείως της Βαγδάτης. Λίγο αργότερα, βλήματα όλμων χτύπησαν τη συνοικία Τζαντρίγια της ιρακινής πρωτεύουσας, με αποτέλεσμα να τραυματιστούν πέντε άνθρωποι. Οι ιρακινές αρχές διαβεβαίωσαν ότι δεν υπάρχουν νεκροί από τις επιθέσεις.

«Πολλές ρουκέτες στόχευσαν την Πλατεία των Τελετών και την περιοχή Τζαντρίγια στη Βαγδάτη καθώς και την αεροπορική βάση Μπαλάντ στην επαρχία Σαλαχουντίν, χωρίς απώλειες ζωών. Θα ακολουθήσουν περαιτέρω

λεπτομέρειες», αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Όπως αναφέρει το RT, ένας πύραυλος Κατιούσα έπεσε στην Πράσινη Ζώνη στην περιοχή που βρίσκεται η αμερικανική πρεσβεία στην Βαγδάτη και πολλά κυβερνητικά κτίρια. Σύμφωνα με τη Daily Sabah οι επιθέσεις και οι εκρήξεις είχαν ως αποτέλεσμα να κλείσουν όλοι οι δρόμοι που οδηγούν προς την πρεσβεία.

Οι επιθέσεις σημειώθηκαν λίγα 24ωρα μετά τον θάνατο του Ιρανού στρατηγού Κασέμ Σουλεϊμανί σε αμερικανική αεροπορική επιδρομή στη Βαγδάτη. Οι ηγέτες της Τεχεράνης ανακοίνωσαν ότι θα εκδικηθούν για τη δολοφονία του εξαιρετικά δημοφιλούς στρατηγού.

Η Ουάσινγκτον θεωρούσε ότι οι ένοπλες φιλοϊρανικές παρατάξεις στο Ιράκ είναι πιο επικίνδυνες για τα αμερικανικά συμφέροντα από τους τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους.

One of the rockets fired at the Green Zone in Baghdad fell short and hit a house #Iraq #Baghdad pic.twitter.com/UZqG19j8sV

— CNW (@ConflictsW) January 4, 2020

#BREAKING
Numerous U.S. helicopters in the air over Baghdad, Iraq.
Sky News reporter: Rocket hits Baghdad's Green Zone. Entrance to the U.S. Embassy closed.pic.twitter.com/UiTOaNCrat

— Heshmat Alavi (@HeshmatAlavi) January 4, 2020

The post Πύραυλοι έπληξαν τη Βαγδάτη – Χτυπήθηκε βάση των ΗΠΑ appeared first on Aixmi.gr - Ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο - Έκτακτη επικαιρότητα.

Keywords
Τυχαία Θέματα