Ψυχρός πόλεμος Λονδίνου-Μόσχας/ Απελαύνει 23 Ρώσους η Μέι

16:29 14/3/2018 - Πηγή: Aixmi

Η Βρετανή πρωθυπουργός Τερέζα Μέι κλιμακώνει την αντίδρασή της εναντίον τού Βλαντίμιρ Πούτιν, ένα 24ωρο μετά την εναντίον του κατηγορία ότι ευθύνεται για την επίθεση με νευροτοξική ουσία στον διπλο πράκτορα, Σεργκέι Σκριπάλ, και την κόρη του στο Σαλίσμπερι της Βρετανίας. Έδωσε εντολή να απελαθούν 23 Ρώσοι διπλωμάτες, αφού προηγουμένως ενημέρωσε Ντόναλντ Τραμπ, Άγκελα Μέρκελ και Εμανουέλ Μακρόν.

«Στο πλαίσιο της Σύμβασης της Βιένης, το

Ηνωμένο Βασίλειο θα απελάσει τώρα 23 από τούς συνολικά 59 Ρώσους διπλωμάτες που έχουν εντοπισθεί ως μη δηλωμένοι πράκτορες των υπηρεσιών Πληροφοριών. Εχουν μία μόνο εβδομάδα για να αναχωρήσουν», είπε η Μέι ενώπιον του Κοινοβουλίου.

«Θα παγώσουμε ρωσικά περιουσιακά στοιχεία όπου υπάρχουν αποδείξεις ότι μπορεί να χρησιμοποιηθούν για να απειλήσουν τη ζωή ή την περιουσία πολιτών ή κατοίκων του Ηνωμένου Βασιλείου», πρόσθεσε.

Η Μέι ανακοίνωσε, επίσης, τη διακοπή των διμερών σχέσεων με τη Μόσχα, καθώς και την υποβάθμιση της βρετανικής παρουσίας στο Παγκόσμιο Κύπελλο Ποδοσφαίρου το καλοκαίρι.

«Κανείς υπουργός και κανένα μέλος της βασιλικής οικογένειας δεν θα παραστεί» στο Παγκόσμιο Κύπελλο Ποδοσφαίρου στη Ρωσία, είπε.

Ο πρέσβης της Ρωσίας στην Βρετανία Αλεξάντερ Γιακοβένκο κάνει λόγο για «εχθρική πράξη» και προειδοποιεί ότι θα άκολουθήσουν αντίποινα εάν το Λονδίνο προχωρήσει στις απελάσεις Ρώσων διπλωματών.

Ψυχρός πόλεμος Λονδίνου-Μόσχας/ Απελαύνει 23 Ρώσους η Μέι

The post Ψυχρός πόλεμος Λονδίνου-Μόσχας/ Απελαύνει 23 Ρώσους η Μέι appeared first on Aixmi.gr - Ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο - Έκτακτη επικαιρότητα.

Keywords
Τυχαία Θέματα