Πρωθυπουργός Σκοπίων: Εχουν λυθεί 3 από τα 7 θέματα για το όνομα

20:45 14/2/2018 - Πηγή: Aixmi

«Ενας γεωγραφικός προσδιορισμός είναι μια αποδεκτή λύση, που σημαίνει ότι έχουμε απορρίψει όλες τις άλλες προτάσεις που έγιναν, ανάμεσά τους και με χρονικό προσδιορισμό», δήλωσε ο Ζόραν Ζάεφ και πρόσθεσε ότι «ξεκινήσαμε με 7 ζητήματα, τώρα έχουν μειωθεί σε 4, κάτι που σημαίνει ότι 3 έχουν διευθετηθεί. Πιστεύω ότι τα εναπομείναντα θα διευθετηθούν σύντομα».

Ο πρωθυπουργός

των Σκοπίων έκανε την παρέμβαση αυτή 24 ώρες πριν από τη νέα συνάντηση των υπουργών Εξωτερικών των δυο χωρών, Νίκου Κοτζιά και Νικολά Ντιμιτρόφ, τονίζοντας ότι δεν δίνει λεπτομέρειες για να μη δοθεί η εντύπωση «διαπραγματευόμαστε μέσω των ΜΜΕ».

«Ο διαμεσολαβητής Νίμιτς γνωρίζει τι είναι και τι δεν είναι αποδεκτό για κάθε μία από τις πλευρές. Είναι σημαντικό να χτιστεί εμπιστοσύνη ανάμεσα στις δύο πλευρές, στην προσπάθεια επίλυσης του ζητήματος. Υπάρχουν σημαντικά ζητήματα, όπως το όνομα, το σύνταγμα, αν θα αλλάξει ή όχι, η γλώσσα και άλλα θέματα που έχουν αναφερθεί. Αυτή είναι η ουσία της διαπραγμάτευσης. Προωθούμε ένα προσχέδιο διεθνούς συμφωνίας, μιας συνθήκης μεταξύ των δύο πλευρών, που ελπίζουμε ότι στο τέλος θα επικυρωθεί από τα κοινοβούλια. Ας μην ξεχνάμε όμως ότι όλα όσα διαπραγματευόμαστε πηγαίνουν πίσω στον Νίμιτς, γιατί η διαδικασία είναι υπό την αιγίδα του ΟΗΕ».

Πρωθυπουργός Σκοπίων: Εχουν λυθεί 3 από τα 7 θέματα για το όνομα

The post Πρωθυπουργός Σκοπίων: Εχουν λυθεί 3 από τα 7 θέματα για το όνομα appeared first on Aixmi.gr - Ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο - Έκτακτη επικαιρότητα.

Keywords
Τυχαία Θέματα