Είναι αλκοολικός ο Γιάννης Μπουτάρης;

18:03 14/2/2018 - Πηγή: Aixmi

Με ξένισαν, πραγματικά, όσα είπε ο Γιάννης Μπουτάρης για μετονομασία του αεροδρομίου «Μακεδονία» της Θεσσαλονίκης, επειδή δήθεν μπερδεύονται οι ξένοι επισκέπτες και νομίζουν πως έφτασαν στα Σκόπια. Το ίδιο με ξένισε αργκτερα και η προσπάθειά του να πείσει ότι δεν είχε πλήρη συνείδηση των λόγων του, διότι οι δημοσιογράφοι τον πέτυχαν αγουροξυπνημένο. Παρόμοια είχα νοιώσει και όταν είχα ακούσει να αποκαλεί (δύο φορές)

«Μακεδονία» τα Σκόπια.

Έχω την εντύπωση ότι διακατέχεται από έναν επιπόλαιο κοσμοπολιτισμό, που προσπερνά τα πάντα με την αφελή λογική «όλοι αδέλφια είμαστε». Ενώ ούτε είμαστε αδέλφια, ούτε πρόκειται να γίνουμε. Τόσο με τους Σκοπιανούς όσο και με τους Τούρκους. Εκείνοι έχουν τα δικά τους συμφέροντα και εμείς τα δικά μας.

Από το σημείο αυτό, όμως, μέχρι να ξεσπά οχετός ειρωνειών και ύβρεων εναντίον του δημάρχου, η απόσταση είναι τεράστια. Διάβασα αμέτρητες χυδαιότητες, του τύπου «μιλά ο μεθυσμένος», «τι να πει και ο μπεκρής», «δεν ντρέπονται στη Θεσσαλονίκη που έχουν αλκοολικό δήμαρχο;», «σκάσε και πίνε» και άλλα παρόμοια.

Είναι ντροπή, πραγματικά, να χλευάζεται ένας άνθρωπος για το πρόβλημα που κάποτε αντιμετώπιζε. Το πρόβλημα που πολέμησε και κατάφερε να λύσει. Ο ίδιος ο Μπουτάρης έχει μιλήσει θαρραλέα και ακομπλεξάριστα για αυτό. Έχει αποκαλύψει ότι ήταν όμηρος του αλκοόλ για πολύ καιρό και χρειάστηκε να δώσει μάχη, σε κέντρο αποτοξίνωσης στην Αμερική, για να μπορέσει να ξεφύγει. Και τα κατάφερε: όσοι τον γνωρίζουν, επιβεβαιώνουν ότι δεν πίνει ούτε ένα ποτήρι κρασί, εδώ και χρόνια.

Θεωρώ ανήθικο, λοιπόν, να του επιτίθενται με τέτοιο τρόπο, επειδή διαφωνούν με κάποιες απόψεις του.

The post Είναι αλκοολικός ο Γιάννης Μπουτάρης; appeared first on Aixmi.gr - Ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο - Έκτακτη επικαιρότητα.

Keywords
Τυχαία Θέματα